Links Loïs van Marle, rechts de winnares van vorig jaar, Mevy Lumamuly. (Foto: Roy Froma)
Links Loïs van Marle, rechts de winnares van vorig jaar, Mevy Lumamuly. (Foto: Roy Froma) Foto:

Hengelose tweede van Miss Teen Overijssel


Tijdens de finale van Miss Beauty of Overijssel, onlangs in Evenementenhal Hardenberg, wist de Hengelose Loïs van Maerle de tweede plek te bemachtigen. Sybèl Hoekman uit Enschede is Miss Teen of Overijssel geworden.

HENGELO - Dit was één van de 12 provinciale voorverkiezingen van Miss Beauty of the Netherlands. Andere finalisten uit Hengelo voor Miss Teen waren Dominique (16), Linn (17) en Zoë (17). Voor Miss Beauty vertegenwoordigden Anouk (18), Bibi (22) en Selena (19) Hengelo.

"Ik ben enorm trots op dit resultaat en heb enorm genoten van het hele traject”, vertelt Loïs. “Daarnaast heb ik de titel Miss Lady's Dresses gewonnen, een sponsor van Miss Beauty of Overijssel. Bij Lady's Dresses hebben ze prachtige feestelijke jurken en ik ben daar het gezicht van dit jaar, wat betekent dat ik aanwezig zal zijn op evenementen en fotoshoots zal hebben met verschillende mooie jurken. Ik ben hier natuurlijk ontzettend blij en dankbaar voor."


Vroeg op
Op de dag van de schoonheidswedstrijd, waar maanden voorbereiding aan vooraf zijn gegaan, stond ze vroeg op. "We moesten al om 9 uur aanwezig zijn op locatie bij de Evenementenhal Hardenberg. Dat was dus erg vroeg, want de show begon 's avonds om half 8. We namen alles heel goed door en we moesten ook allemaal in de make-up en het haar. We hadden een generale repetitie, daarna gingen we lekker met z'n allen eten en toen was het al zover. De dag vloog voorbij voor mij, het was namelijk ook een leuke dag en daar gaat het om."


Miss Universe
Miss Beauty of Overijssel is de missverkiezing voor meiden uit Overijssel. Miss Beauty of the Netherlands is onlangs eigenaar geworden van Miss Universe Netherlands. De missverkiezingsorganisatie heeft hiermee het exclusieve recht om een jonge vrouw te kiezen die Nederland dit jaar vertegenwoordigt bij de 73e editie Miss Universe in Mexico. Miss Universe Netherlands was meer dan 15 jaar in handen van Miss Nederland.