schrijfblok pen
schrijfblok pen Foto:

Kort nieuws

Expositie innerlijke verbeelding 

HENGELO - Voor de vijfde keer is de Waterstaatskerk in Hengelo het decor van een expositie, nu van internationale Art Brut kunstenaars onder de titel ‘Innerlijk verbeeld’. Het betreft kunstwerken van kunstenaars met een psychische aandoening of verstandelijke beperking. De geplande expositie in de Waterstaatskerk is geworden tot een voorbode van de Internationale Art Brut Biënnale in Hengelo dat in mei 2022 plaatsvindt. Kunst in z’n meest directe en rauwe vorm: dat is Art Brut. Het is een vorm van beeldende kunst die zich moeilijk laat vangen onder een noemer of zich laat classificeren door middel van een etiket. Immers het gaat hierbij om kunst die niet of nauwelijks verwantschap vertoont met bestaande kunststijlen. Gemaakt door kunstenaars die uiting geven aan wat er in hen leeft, zonder zich iets gelegen te laten liggen aan welke opvatting over kunst dan ook. Ze vragen niet om aandacht en erkenning, maar hun werk verdient dat wel. Vanuit die overtuiging biedt ook deze expositie een platform voor het pure werk van deze kunstenaars. Zodat het werkelijk voor zich kan spreken. Met sleutelwoorden als verbeeldingskracht, originaliteit en oorspronkelijkheid heeft de kunstcommissie van de Waterstaatskerk samen met curator Jan Noltes weer prachtige en bijzondere kunstwerken samengebracht van 15 kunstenaars waaronder Gijs Ambrosius, Willie Beckmans, Jean Branchiard, Elly Schuurman, Maurits Sterkenburg, Jannemiek Tukker en Kobus Visser. De expositie is van 18 augustus t/m 25 september in Hengelo in de Waterstaatskerk te bezoeken. De openingstijden zijn van woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur. Waterstaatskerk, Deldenerstraat 20, Hengelo. Als je met een groep wilt langskomen op een ander moment, laat het dan weten. Informatie en opgave: Wim Kruijer. wenmkruijer@kpnmail.nl of 06-12.75.40.75. Zondag 15 augustus 13.30 tot 16.00 uur  opening expositie door Jan Noltes, curator van de expositie met interviews en muzikale medewerking van onder anderen Henk Jan Bloemendaal op de piano. Woensdag 18 augustus 14.30 tot 15.30 uur rondleiding/lezing door Jan Noltes, curator van de expositie. Aanmelden is niet nodig, iedereen heeft vrij toegang tot deelname. Zaterdag 11 september 12.00 tot 16.00 uur extra openstelling op open Monumentendag. Voor actuele informatie bekijk de website van de Waterstaatskerk, waterstaatskerk-hengelo.nl/nieuws. De tentoonstelling ‘Innerlijk Verbeelding’ is een samenwerking tussen de Protestantse Gemeente Hengelo, kunstcommissie WSK en Jan Noltes, voorzitter van de stichting Art Brut Biënnale. 

Bridgen in wijkcentrum

HENGELO - Zin in bridgen? "Wij zijn met ons informele bridgeclubje - leeftijd 80-plussers - op zoek naar meer bridgeleden. Onze activiteiten vinden plaats in een wijkcentrum in Hengelo Het zou mooi zijn als we meer leden weten te werven zodat we de ouderen in de omgeving een leuke middag kunnen aanbieden." Info: N. Hassink, 06-20222343. 

Veel dode eenden 

HENGELO - In retentiegebied het Kristalbad tussen Enschede en Hengelo zijn afgelopen weekeinde tientallen dode eenden aangetroffen. Veel van hen zijn inmiddels uit het water gehaald door medewerkers van de dierenambulance. Ze konden voor zover bekend niet alle dode eenden uit het water halen. Gevreesd wordt voor botulisme.