Afbeelding
Foto:

Reo uit Japan zoekt een gastgezin in onze regio

HENGELO - Eind augustus is het zover! Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Japanse Reo. Hij is op zoek naar een gastgezin die hem een warm thuis kan bieden.

De 17-jarige Reo uit Japan is een vriendelijke en nieuwsgierige jongen met een liefde voor sport. In zijn vrije tijd doet hij aan basketballen en hoogspringen. Daarnaast is hij lid van het field & track team op zijn school. De behulpzame Reo doet graag aan vrijwilligerswerk en vindt het belangrijk om tijd door te brengen met zijn vrienden. “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet spannend vind, maar ik heb toch vooral veel zin in deze ervaring en wil iedereen bedanken die dit mogelijk maakt, vooral jullie!”

Geweldige ervaring
Bij de familie Romeijnders-Van Ieperen woont sinds september de Japanse uitwisselingsstudente Hazuki. "Wij hebben gekozen voor een Japanse uitwisselingsstudente omdat wij een grote affiniteit hebben met Japan. Wij houden van de cultuur, de mensen en het eten en zijn er zelfs twee keer geweest," vertelt de gastmoeder. "Ik raad anderen echt aan om een keer gastouder te zijn voor een buitenlandse student. Je leert nog meer culturen en mensen kennen en het is leuk om jonge mensen een kans te geven om dit te doen. Voor hen is het een geweldige ervaring, en voor ons ook!"

Gaat u het avontuur aan?
Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Als gastgezin leert u ook over de cultuur en inzichten die een buitenlandse student meebrengt!

Hoe werkt het?
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van de Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen. Een buitenlandse student in huis nemen is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active. Bent u nieuwsgierig geworden naar de buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met highschoolholland@travelactive.org, of bel 085-222 48 10 of zie: www.travelactive.nl/high-school-holland.