Afbeelding
Foto:

Plan voor Marskant nu ter inzage bij de gemeente

HENGELO - De gemeente heeft deze week het bestemmingsplan voor de Marskant ter inzage gelegd. Belanghebbenden hebben nu tot en met 29 juni de tijd om een zienswijze in te dienen.

Wie midden in de stad wil wonen, kan over een paar jaar terecht in de nieuwe woonbuurt tussen de Helmersstraat en Marskant. Op de plaats van de Willemschool, de stadstuin én parkeerplaats Marskant komt straks woningbouw. Het college van B&W heeft op dinsdag 11 mei ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan. Dit is nu in te zien via www.hengelo.nl/bestemmingsplan-inzien. In het ontwerp is plaats voor beekgerichte kavels met vrijstaande of geschakelde stadsvilla’s. Langs de Marskant komen kavels voor stadswoningen, deze worden individueel ontworpen en mogen onderling verschillend zijn in vormgeving. Uiteindelijk vormen deze stadswoningen een stedelijke wand langs de Marskant. Belangstellenden voor een kavel in dit gebied kunnen zich vast inschrijven voor een nieuwsbrief, zo zijn ze meteen op de hoogte als de verkoopstart. Inschrijven kan op www.kavelsinhengelo.nl.Berflobeek.
Samenwerking
De gemeente Hengelo trekt bij het plan samen op met het waterschap Vechtstromen. De Berflobeek krijgt namelijk een prominentere plek in het gebied. We krijgen steeds meer te maken met heftige regenbuien, langdurige droogte en hogere, tropische temperaturen (hitte). De Berflobeek wordt daar dan ook op ingericht. Verder wordt de beek breder, de oevers toegankelijk via een wandelpad en er komt een nieuwe brug over de beek.

Planning
Het parkeerterrein is inmiddels in tweeën gedeeld: een deel blauwe zone en een deel betaald parkeren. Vanaf de Willemstraat is een inrit aangelegd naar het parkeerterrein. Dit gedeelte is ingericht als blauwe zone voor parkeren van omliggende winkels. Aan de Helmersstraat ligt een inrit naar het parkeerterrein voor het deel betaald parkeren. Vergunninghouders mogen hier ook parkeren. Aannemer Strukton, van de werkzaamheden aan de Marskant / Deldenerstraat, gebruikt een deel van het braakliggende terrein tot 1 augustus als opslag/werkplaats. In augustus 2021 start het bouw- en woonrijp maken van het huidige parkeerterrein aan de Marskant.