Afbeelding
Foto:

Ook u kunt uw ei kwijt

Door Martin Meijerink
HENGELO - In de periode voor Pasen ontkom je niet aan het chocolade eieren eten. Eieren gemaakt van chocolade, een traditie die al stamt vanaf de 18de-eeuw en bedacht door de Franse banketbakkers.

Het chocolade-ei is een luxe variant op de gewone paaseieren. Het kleur geven, het beschilderen van eieren met Pasen is een eeuwenoude traditie. Vroeger In de veertigdaagse vastentijd mocht men geen vlees en geen eieren eten. Nu is het een heel gewoon gebruik dat we rond Pasen lekker (veel) eten en vooral ook chocolade-eitjes. Paaseieren van chocolade zijn er, en worden gemaakt in vele variaties gevuld met eitjes of bonbons, en vasthoudend aan de ronde ovale vorm.

Nieuwe variant
De Hengelose banketbakker en patissier Jan Taken heeft een bijzondere variant bedacht op het traditionele paasei. Een paasei dat door de brievenbus past. Ja u leest het goed, een plat paasei. Een paasei perfect om te versturen zeker nu in coronatijd. Het geschenk, om iemand echt blij mee te maken. Een bijzondere geste om vrienden of vriendinnen te verrassen. De ovale vorm van het ei is gebleven, maar nu plat en gemaakt van melkchocolade, gelegd in een plak pure chocolade en verkrijgbaar in drie varianten. Het ei is gedecoreerd met vrolijke confetti, blokjes karamel, en met stukjes Oreo een heerlijke crème vulling. Kiest u maar het ei dat uw voorkeur heeft. Kiest u zelf ook maar aan welke vriend en of vriendin u het Gustaf–paaseicadeau wilt geven. Wij de redactie van Hart van Hengelo geven ons paasei aan Lowie Gilissen, de Hengelose dichter die vanuit zijn creatieve geest ons de aankondiging doet over de Lente. Maar "Sta ook even stil" bij zijn gedicht dat drie maanden lang kan worden gelezen op de Muur, in Hartje Metaalstad Hengelo tegen over de Lambertus Basiliek. Patissier en dichter zwijgen niet

Foto: Patissier/Banketbakker Jan Taken brengt zijn ode aan de Hengelose dichter Lowie Gilissen.