Korenfestival Amusing Hengelo

HENGELO - De organisatie achter Korenfestival Amusing Hengelo neemt haar verantwoordelijkheid en annuleert het festival van dit jaar.

Voor de tweede keer moet de Stichting Vocale Promotie Hengelo concluderen dat het, in verband met maatregelen tegen de coronapandemie niet mogelijk is op zaterdag 5 juni 2021 de 15e editie van Korenfestival Amusing Hengelo door te laten gaan. Daarom heeft de organisatie besloten het festival in 2021 te annuleren. "We vinden het heel erg jammer, hadden zo graag weer een gezellig festival georganiseerd, maar de gezondheid van alle deelnemers en bezoekers vinden wij belangrijker”, aldus de organisatie.

Zekerheid
De ontwikkelingen van de coronapandemie, het nog steeds geldende verbod op evenementen, de nog niet bekende resultaten van de onderzoeken bij evenementen in stadions, theater en in de Ziggo Dome, de vaccinatiestrategie; het zijn allemaal onderwerpen waar rekening mee gehouden moet worden én ze geven nog heel veel onzekerheid. Wat mag er op 5 juni 2021 wel en wat mag er niet? Kun je dan het Korenfestival houden? Bovendien kunnen de beoogde deelnemers, de koren, nog steeds niet als koor gezamenlijk repeteren. "Door nu te annuleren, ondanks dat nog niet duidelijk is of en hoe de maatregelen worden versoepeld en hopelijk niet worden versterkt, zien we wel in dat een evenement met gemiddeld meer dan 10.000 deelnemers/bezoekers in juni 2021 nog niet mogelijk zal zijn. Nu afgelasten geeft duidelijkheid. Duidelijk is wel dat de volgende editie gepland staat op zaterdag 11 juni 2022", aldus de organisatie.