Buurtsportcoaches kunnen doorgaan

BORNE - De inzet van de buurtsportcoaches zal per 1 maart worden voortgezet via de Sportservice Groep, standplaats Hardenberg. De visie van deze nieuwe werkgever komt voor een belangrijk deel overeen met de sportvisie ‘Sport en Bewegen in Borne' die door de gemeenteraad werd vastgesteld in mei 2017.

De buurtsportcoaches worden via ondersteuningsfuncties breed ingezet op maatschappelijke beleidsterreinen, zoals het Onderwijs, Wmo, Welzijn, Sport(verenigingen) Jeugd en Gezondheid. Ook begeleiden zij via Borne Werkt uitkeringsgerechtigden naar (vrijwilligers-)werk en ondersteunen zij statushouders gedurende inburgeringstrajecten. De buurtsportcoaches vormen een belangrijke schakel- en signaleringsfunctie voor gemeente, onderwijsinstellingen en sportverenigingen vanuit preventie en het bevorderen van een gezonde leefstijl. Zonder hen kunnen deze doelen niet gerealiseerd worden en dreigt specifieke kennis en infrastructuur verloren te gaan.

Nieuwe overeenkomst
Door bedrijfseconomische omstandigheden moet Sportservice Overijssel, de huidige werkgever van de buurtsportcoaches, haar dienstverlening per 1 maart definitief staken. Vanuit het maatschappelijk belang om de coaches te behouden hebben de gemeente Borne en Sportservice Overijssel samen gezocht naar een oplossing. In de Sportservice Groep is de meest passende partner gevonden. De gemeente heeft een overeenkomst gesloten tot eind 2021.