Afbeelding
Foto:

Bezoek Open Studio Artists in Residence

DIEPENHEIM - Kunstvereniging Diepenheim presenteert op 31 oktober de Open Studio van 'Artists in Residence' Susanne von Bülow en Emmy Bergsma. Bezoekers worden uitgenodigd om met de kunstenaars in gesprek te gaan over hun project 'Mapping Paradise'. De bijbehorende kunstwerken zijn van 4 tot en met 8 november te zien als tijdelijke tentoonstelling.


Op uitnodiging van Drawing Centre Diepenheim verblijven Von Bülow (Münster) en Bergsma (Zwolle) van 19 oktober tot en met 1 november in Diepenheim. De eerste verdieping van de Kunstvereniging fungeert als tijdelijke studio. Hier werken zij aan Mapping Paradise, onderdeel van taNDem, een kunst- en cultuurprogramma waarin Duitse en Nederlandse kunstenaars samenwerken.

Het Paradijs
Bergsma licht toe: "Uitgangspunt voor ons samenwerkingsproject is dat hét Paradijs een fictieve plek is, een plek die je wel kunt zoeken, maar nooit zult vinden. Maar soms is het andersom: terwijl we onder een dicht bladerdak van een boom rusten vindt het Paradijs óns. In het Bijbelse verhaal over de Hof van Eden wordt geschreven over De Boom des Levens en de Boom van Kennis van Goed en Kwaad. Het lijken gewone bomen, maar ze zijn tegelijkertijd de dragers van de waarheid, de geheimen van het leven en de wijsheid over ons bestaan.” Von Bülow en Bergsma vragen zich af of de bomen die nu groeien, uit hetzelfde DNA zouden kunnen bestaan als de bomen in de Hof van Eden. In een poging om de relatie tussen mensen en bomen nader te onderzoeken bezoeken ze oude bomen in de Euregio. Het duo staat bovendien open voor legendes en verhalen van inwoners van Diepenheim over oude bomen. Ze gebruiken hun intuïtie, zintuigen, artistieke visie en associatieve vermogen om de bomen te ‘verstaan'. Ze werken afwisselend ter plekke en in hun studio. Ook maken ze gebruik van verschillende materialen en technieken, zoals frottage en getekende animatie. Het project mondt uit in een tentoonstelling die in juni 2021 opent bij Kunstverein Ahlen in Duitsland.

Praktische informatie
Voor een bezoek aan de Open Studio, de tijdelijke tentoonstelling in de Kunstvereniging of de tentoonstelling van Jantien Jongsma in het Drawing Centre is aanmelden verplicht. Dit kan telefonisch (gedurende openingstijden) via 0547-352143 of per mail: info@kunstvereniging.nl. De locaties van Kunstvereniging Diepenheim (Grotestraat 17) en Drawing Centre Diepenheim (Kuimgaarden 1) zijn geopend op woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.