Afbeelding
Foto:

Professionele opname voor iedereen met zangtalent

HENGELO - De coronacrisis heeft grote nadelige gevolgen. Maar er zijn ook lichtpuntjes. Zo is het nu mogelijk om een professionele zangopname te laten produceren in de MilkMark Studio in Hengelo.

Muzikanten Jeffrey en Marjon waren altijd druk en hadden nauwelijks tijd om met nieuwe projecten te starten. Tot de coronacrisis begon. Marjon vertelt: ‘'Er kwam ineens ruimte in onze agenda's vrij doordat een heleboel optredens werden gecanceld. Op dat moment vroeg een zangleerling aan mij: 'Kunnen we nu misschien professionele zangopnames gaan maken?' Ik vond het meteen een geweldig idee.'' Dit plan om opnames te maken met zangleerlingen werd al snel uitgebreid naar alle geïnteresseerde zangers. Marjon: ‘'Iedereen kan bij ons terecht, zowel enthousiaste amateurs als professionals. Het is natuurlijk ontzettend tof om een opname van jezelf te hebben, zodat je je talent met de rest van de wereld kan delen, maar daarnaast is het ook heel erg leerzaam. Zingen in een studio is heel anders dan voor jezelf zingen. Je krijgt een goed beeld van hoe jouw stem voor de buitenwereld klinkt.''

Werkwijze
Jeffrey en Marjon hebben een pakket samengesteld waarbij iedereen voor een vaste prijs een opname kan laten maken. Wie zich inschrijft, krijgt een instructiefilmpje en een backing track (een soort karaoke-versie van het gekozen liedje) toegestuurd. Vervolgens wordt er een sessie van maximaal een uur gepland. Jeffrey: ‘'De zanger of zangeres mag het liedje meerdere keren inzingen, de beste takes combineren we tot een mooie opname.'' Dit hele project past uitstekend binnen de coronarichtlijnen. De zanger staat in een aparte ruimte en alle apparatuur wordt tussen de opnames door ontsmet.
Na de opnames zorgt Jeffrey ervoor dat de stem warm gaat klinken, met galm bijvoorbeeld. Marjon verzorgt de nabewerking in Melodyne, waarmee kleine onzuiverheden worden weggepoetst. Uiteindelijk krijgt degene die het lied heeft ingezongen zowel de bewerkte als de onbewerkte mp3 toegestuurd.
Aanmelden is mogelijk via jeffrey@milkmark.nl of 06-41438204. Kosten voor een zangopname zijn € 95,00, extra zangtrainingen kost € 35,00.