Afbeelding
Foto:

Grasjuweeltjes

BOEKELO / BECKUM - Zeker ook de liefhebbers van siergrassen zullen zich komende zondag 27 september helemaal thuis voelen in Tuin Beckelo.

Op die dag is de tuin aan de Beckumerstraat 460 tussen Beckum en Boekelo van 10.00 tot 17.00 uur geopend, juist in de tijd dat bijna alle siergrassen er op hun mooist bij staan. Daarnaast valt er overigens veel meer te genieten. Op liefst 2.400 vierkante meter zijn naast de siergrassentuin, een moestuin en honderden planten – met nu onder andere veel bloeiende asters – evenals struiken en bomen te bewonderen. Naast de vele siergrassen in mini, normaal en maxi, en hun diverse aarvormen en groeipatronen, telt de tuin een keur aan bloemen die zich in prachtige Indian Summer-kleuren tonen. Wie van blauw houdt zal het niet kunnen laten om een foto te maken van de Salvia Uliginosa.

Vaker open
Wie vóór, tussentijds of ná het ’tuinkijken’ koffie met wat erbij wil, komt ook aan zijn trekken. Op 27 september verhinderd? Tuin Beckelo houdt op 18 oktober nog een Open Dag. Buiten deze dagen is de tuin op afspraak geopend voor tuinclubs: tuinbeckelo@gmail.com