Afbeelding
Foto:

Aftrap Deldens cabaretseizoen

DELDEN - Op televisie is hij een graag geziene gast. Wie nog geen genoeg van hem heeft, kan binnenkort van zijn nieuwe show gaan genieten. Op 30 september trapt comedian/cabaretier Martijn Koning het theaterseizoen af in Stadscentrum het Parochiehuis. Het gaat om een try-out van de voorstelling 'Koning van de toekomst'.


Stefano Keizers was de allereerste cabaretier die op het Deldense toneel zijn kunsten vertoonde. Meer cabaretiers kennen inmiddels de nukken en charmes van de Reggezaal en reizen graag af naar Delden. Voor diverse (opkomende) cabaretiers - zoals later dit seizoen Glodi Lugungu en Anne Neuteboom - is het bescheiden theater ideaal om een eerste of tweede show te spelen. Voor de grotere, gevestigde namen is de karakteristieke, intieme zaal uitermate geschikt om nieuw materiaal uit te proberen.

Pauze
Voordat hij aan zijn nieuwe show begon, heeft Martijn Koning zichzelf een pauze cadeau gedaan. Voor een stuiterbal zoals hij voelt dat totaal tegennatuurlijk. Waar anderen echt even uitpuffen, stroopte Koning zijn mouwen alweer snel op: door naar het volgende avontuur. Dat voert hem dus ook naar Delden, een baken van rust te midden van een drukke theateragenda waarin de grotere (provincie)steden het meest zijn vertegenwoordigd.

Lovende kritiek
Al jaren kan Martijn Koning rekenen op lovende kritieken. "Binnen het genre van de stand-up staat Koning aan de top", aldus NRC. "Koning is een meester in het vinden van humor in alledaagse situaties", stelt de recensent van Trouw. De Volkskrant verzuchtte ooit: ‘Hij is zijn eigen dolgedraaide doventolk’. Dus grijp nu uw kans om ook eens live met dit fenomeen kennis te maken!

Kaarten bestellen
Het credo ‘vol=vol’ geldt nu meer dan ooit in theaterland. Als gevolg van de anderhalvemeter-regel kan ook het Stadscentrum slechts een beperkt deel van haar stoelen beschikbaar stellen. Kaarten voor deze show zijn verkrijgbaar voor € 17,-. U kunt eventueel gebruikmaken van de voordelige 8-lachenkaart: bezoek acht cabaretvoorstellingen voor slechts € 105,-. Bestel uw kaarten via www.stadscentrum-hetparochiehuis.nl/theater.

Locatie
U vindt het sfeervolle theater in Stadscentrum het Parochiehuis aan de Langestraat 79 in Delden.