Afbeelding
Foto: David Stassen

Hengelo hervat Politieke Markt weer

HENGELO - De gemeente start weer met de Politieke Markt. Na een mooi zomerreces komt de lokale politiek weer op gang. Als inwoner hebt u ook weer de gelegenheid om mee te praten.

De volgende Politieke Markt zal gehouden worden op dinsdag 25 augustus. Deze start dan om 19.30 uur en u bent van harte welkom in het stadhuis. Wel is aanmelden voor de Politieke Markt noodzakelijk; dit doet u door een email te sturen naar raadsgriffie@hengelo.nl

Onderwerpen
Op het programma staat in ieder geval de belangrijke kunst- en cultuurnota. Deze is nu als concept klaar en inwoners kunnen meepraten over wat zij van dit beleid vinden. Het college van Burgemeester en Wethouders stemde in mei in met het concept van de nota, die een looptijd heeft voor de periode 2021-2024. Op 4 maart werd al een eerste bijeenkomst gehouden waar diverse vertegenwoordigers uit de kunst- en culturele sector aanwezig waren om mee te praten. Onder meer Oyfo, Metropool, Schouwburg Hengelo, de bibliotheek, Museum Hengelo en diverse amateurverenigingen en beeldend kunstenaars schoven aan. Via het online Hengelopanel werden inwoners geraadpleegd.

Hoofdlijnen
In deze nieuwe nota zijn acht speerpunten omschreven binnen drie thema's. Dit zijn het versterken van de culturele basisinfrastructuur, het bevorderen van deelname aan kunst en cultuur en ruimte bieden voor vernieuwing en ontwikkeling. Dit najaar moet alles concreet uitgewerkt zijn. Als deze besluitvorming inderdaad efficiƫnt verloopt kunnen de gemeente en partners gelijk in 2021 aan de slag met de geactualiseerde visie.

Afbeelding