Afbeelding
Foto:

Zonnebloem weer op pad met appeltaart

TWENTE - De afgelopen maanden waren zwaar voor iedereen. Maar wanneer je kampt met lichamelijke beperkingen was de impact van de coronacrisis nog groter. Een al klein sociaal netwerk werd kleiner en veel activiteiten vielen weg. Inmiddels worden dingen weer hervat; zo ook de thuisbezoeken van de Zonnebloem. De lokale afdelingen zijn hiermee weer begonnen - op een leuke manier.

De afgelopen maanden vielen alle Zonnebloemuitjes en bezoeken weg. Sociaal isolement ligt op de loer. Dat is niet niks. Ook niet voor de Zonnebloemvrijwilligers. Het was hartverwarmend om te zien hoe de Zonnebloemvrijwilligers in contact bleven door raambezoeken, bossen bloemen voor de deur, kaartjes en belcirkels, maar uiteindelijk gaat er niets boven persoonlijk contact en elkaar weer goed in de ogen kijken. Nu starten zij het huisbezoek op; uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Taart
Om het weerzien gepast te vieren, gaat de Zonnebloem vrijwilligers en deelnemers samenbrengen voor een gesprek, onder het genot van een kop koffie en appeltaartje van Joehoe! Ouwe Taart. De afgelopen week zijn al 6.000 appeltaartjes rondgebracht. Joehoe! Ouwe Taart is een maatschappelijk initiatief bedacht door Marc van Nieuwkerk van wijMarcus. Met de verkoop van zijn appeltaartjes wil hij bijdragen aan de vermindering van eenzaamheid onder ouderen. Van ieder verkocht taartje wordt een deel gedoneerd aan onder andere de Zonnebloem.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de vele mooie activiteiten en het goede werk van de Zonnebloem ook op hun website; www.zonnebloem.nl