Afbeelding
Foto:

Open avond Videoclub Borne

BORNE - De Videoclub Borne organiseert op woensdag 26 augustus een open clubavond. Deze gaat anders dan gebruikelijk; niet fysiek maar online. Belangstellenden kunnen vanaf 20.00 uur digitaal aanschuiven en deelname is gratis.

De coronatijd heeft de videoclub uitgedaagd om op een alternatieve digitale wijze hun kennis en ervaring over te brengen op cursisten. In voorgaande jaren werd de open avond voor belangstellenden gehouden in het clubgebouw aan de Twijnerstraat in Borne. Vele bezoekers waren verrast van de mogelijkheden die de videoclub Borne hen te bieden had. Een groot deel van hen werd lid om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Ook nu wordt u de mogelijkheid geboden kennis te nemen van wat de Videoclub het komende seizoen kan bieden, zoals film maken en leren van (en oefenen met) het montage programma Magix (Windows) of FCP-X (Apple). Maar heeft u een smartphone, dan kunt u ook daar ervaring met filmen en montage opdoen. Voor gevorderden is er onder meer de workshop Portretfilm maken.

Goede uitleg
Ervaren docenten geven op 26 augustus uitleg over hoe zij in het seizoen van september 2020 tot en met april 2021 te werk gaan. U kunt zich via de mail (uiterlijk 25 augustus) opgeven bij de voorzitter van de Videoclub Borne (VCB) lau@hopmans.demon.nl. U krijgt dan iets voor de aanvang van de open avond een mail met een ZOOM link waarmee de verbinding kan worden gemaakt. De VCB bestaat bijna 20 jaar, kent circa 55 leden en is zeker niet alleen voor senioren. De vereniging is een van de grootste en meest actieve videoclubs van Nederland waar naast kennis opdoen ook plaats is voor gezelligheid en een ontspannen sfeer! Naast het monteren van films worden vaak bekende gastsprekers uitgenodigd die veel ervaring hebben met specifieke onderdelen, bijvoorbeeld geluid. Regelmatig worden buitenopnamen gemaakt (voorbeelden zijn de Enterse Zomp en dierentuin) en worden er excursies georganiseerd, zoals naar het museum voor Beeld en Geluid in Hilversum. Kortom, een actief gezelschap dat liefhebbers veel te bieden heeft. Kijk voor meer informatie over de vereniging en activiteiten op: www.videoclubborne.nl