Ook bloedafname op afspraak in Goor

GOOR - Na een geslaagde proef in Hengelo en Delden gaan steeds meer locatie voor bloedafname van Medlon over op werken op afspraak.


De reguliere zorg is weer gestart en dat is ook te merken aan het aantal patiënten op de prikposten. Om invulling te kunnen geven aan de 1,5-metersamenleving gaan de locaties van Medlon geleidelijk over naar bloedafname op afspraak.

De Oliphant
Op de prikpost in De Oliphant in Goor wordt inmiddels ook gewerkt op afspraak. Er is een korte overgangsperiode voor patiënten die nog niet op de hoogte zijn van de nieuwe werkwijze, maar patiënten die een afspraak hebben gemaakt gaan vóór vrije inloop. Er zal spoedig worden overgegaan op bloedafname alléén op afspraak. Op deze manier kan vooraf het aantal patiënten in de wachtkamer beperkt worden en daarmee wordt de 1,5 meter afstand gegarandeerd.

Klachtenvrij
Vanwege het coronavirus wordt patiënten gevraagd om niet naar een locatie van Medlon te komen wanneer ze klachten hebben zoals hoesten, benauwdheid, verkoudheid of koorts. In dat geval dient de patiënt telefonisch contact op te nemen met de huisarts om af te stemmen of de bloedafname kan worden uitgesteld of dat de patiënt thuis geprikt kan worden of op afspraak bij de coronaprikpost in Hengelo.

Patiënten en aanvragers wordt geadviseerd https://www.medlon.nl/patienten/Prikposten/ te raadplegen voor actuele informatie.