Afbeelding
Foto: David Stassen

Schouwburg opent de deuren

HENGELO - De versoepeling van de coronamaatregelen maakt voor Schouwburg Hengelo mogelijk om vanaf 1 juli de deuren voor het publiek weer te openen. Het theaterprogramma wordt hervat met voorstellingen die eerder geen doorgang konden vinden.

In de schouwburg worden aanpassingen gedaan om 1,5 meter afstand tussen bezoekers, medewerkers en artiesten in acht te kunnen nemen. Daarom is in de Middenzaal de tribune weggehaald en wordt een sfeervolle ‘cabaretopstelling’ gecreëerd met kleine tafeltjes met stoelen, gericht naar het podium. Bezoekers die een sociale eenheid of een gezamenlijk huishouden vormen kunnen samen aan een tafeltje plaatsnemen. Vanwege de beperkte bezoekersaantallen worden voorstellingen meerdere keren uitgevoerd op verschillende tijdstippen. Bovendien gelden tijdens het theaterbezoek een aantal huisregels conform de RIVM-richtlijnen om het theaterbezoek plezierig én veilig te laten verlopen.

Woensdag 1 juli
De schouwburg wordt op 1 juli heropend met het concert ‘Het eiland van mijn vader’ van Thijs Borsten in een gezellig ingerichte Middenzaal. Samen met de van Curaçao afkomstige zangeres Izaline Calister gaat muzikant Thijs Borsten op zoek naar de muziek die Izalines jeugd illustreert. In de voorstelling zingt en vertelt Izaline over haar jeugd op Curaçao, in het bijzonder over haar vader. Met filmbeelden, liedjes en verhalen gaan we op reis door het leven van Izaline en haar vader. Aanvang om 19.00 en 21.00 uur, tickets kosten € 18,50.

Brandweerman Sam
Op vrijdag 10 juli wordt de jeugdvoorstelling ‘Het Grote Kampeeravontuur’ van Brandweerman Sam Live! maar liefst drie keer gespeeld in de Rabozaal. In ‘Het Grote Kampeeravontuur’ gaat Brandweerman Sam samen met zijn vriendjes Elvis, Penny, Commandant Staal en Norbert op ontdekkingsreis in het bos bij Piekepolder. Aanvang om 11.00, 13.30 en 16.00 uur, tickets € 19,50.

Luís Rabello
Op zaterdag 11 juli speelt de Braziliaanse pianist Luís Rabello het concert ‘Warme Braziliaanse Klanken’ in de Waterstaatskerk Hengelo. Rabello studeerde in Rio de Janeiro, Moskou en aan het Conservatorium van Rotterdam. Rabello is inmiddels een ware ambassadeur van de Braziliaanse muziek. In zijn concert speelt hij composities van Gnattali en Villa-Lobos, maar ook werken van Europese componisten als Beethoven, Ravel en Debussy. Aanvang 20:00 uur, tickets € 18,00 / € 5,00 (CJP/jeugd).

Kaarten reserveren
Kaarten zijn te koop via www.schouwburghengelo.nl en telefonisch via de kassa via 074-255 6789. Vanwege de coronamaatregelen kunnen kaarten uitsluitend via de website en telefonisch worden gereserveerd. Meer informatie over de huisregels vanwege het coronavirus is te vinden op de website www.schouwburghengelo.nl