Afbeelding
Foto:

Herdenking bombardement Goor verplaatst naar 8 april

GOOR - De herdenking van het bombardement op Goor kan niet plaatshebben op 24 maart, de dag dat het exact 75 jaar geleden is dat Goor werd getroffen. Het corona-virus maakt dat onmogelijk, want naar het zich laat aanzien zouden veel meer dan de toegestane 100 personen erbij aanwezig zijn.

Het Comité 75 Jaar Vrijheid Goor heeft de herdenking verplaatst naar 8 april, de dag dat de bevrijding van Goor wordt gevierd. Ook exact 75 jaar geleden. Wel zullen op 24 maart om 09.49 uur, het moment dat in 1945 de bommen vielen, de kerkklokken luiden. Om toch het moment te markeren.

Programma
Summier is het programma voor 8 april als volgt. Op het Sterplein, Grotestraat, bij het bomscherf-monument om 09.35 uur luidt muziekvereniging Apollo de herdenking muzikaal in. Om 09.49 uur wordt 1 minuut stilte in acht genomen. Het is op dit tijdstip dat de bommen vielen. Daarna zullen de 80 slachtoffers worden herdacht. Hun namen worden voorgedragen door leerlingen van de Goorse scholen. Voor ieder van de slachtoffers wordt een kaars opgestoken. Burgemeester Ellen Nauta – van Moorsel houdt een korte toespraak. Dan ’s avonds de viering van de bevrijding. plaatsen van handeling: haven van Goor en ’t Schild. 18.00 uur. de oversteek van het Twenthekanaal met een amfibievoertuig. Tocht door Goor via onder andere Hengevelderstraat naar ’t Schild. Aanwezig onder andere een vertegenwoordiging van de Poolse ambassade, want het was een Pools bataljon dat Goor heeft bevrijd.

Verder uitstel?
Mocht het vanwege het virus 8 april ook niet kunnen, dan volgt zo spoedig mogelijk een nieuw bericht.