Afbeelding
Foto:

Burgemeester krijgt ontbijt van basisschoolleerlingen

BORNE - Vorige week vrijdag brachten leerlingen van basisschool St. Stephanus uit Zenderen een ontbijtje bij burgemeester Gerard van den Hengel in het gemeentehuis. In de burgerzaal gaven ze met het gezamenlijke Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld aan het eind van de week van het Nationaal Schoolontbijt. Het thema van deze 17e editie was: 'Neem de tijd voor je ontbijt!'

De burgemeester onderstreept hiermee, samen met zo'n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel wisselden de kinderen en de burgemeester gedachten uit.

Het Vergeten Kind

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester van den Hengel symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dat zich inzet voor kwetsbare kinderen die het thuis moeilijk hebben. Dit jaar was de stichting gekozen als goed doel verbonden aan het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen uit groep 6 namen de cheque met een bedrag van € 250,- in ontvangst. Van den Hengel kijkt terug op een bijzondere ontmoeting: "Kinderen durven alles te vragen en te zeggen. Wat vinden ze belangrijk? Wat houdt ze bezig? Wat zien ze graag in hun gemeente? Maar ook vragen aan mij persoonlijk. Geweldig om op deze manier het gesprek aan te gaan."

Gezond ontbijten

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat jaarlijks een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht vraagt voor een goede start van de dag. Die aandacht is nodig: veel kinderen ontbijten niet (altijd) of niet gezond. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Het educatieve evenement heeft de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en de Gezonde School.