Afbeelding
Foto:

Programmabegroting voor 2020 door raad Hof van Twente vastgesteld

HOF VAN TWENTE - Op woensdag 6 november heeft de gemeenteraad van Hof van Twente de Programmabegroting 2020 vastgesteld. In de begroting wordt bepaald waar de gemeente in de komende jaren geld aan gaat uitgeven. De gemeente heeft besloten om te gaan investeren in onder andere biodiversiteit, herstructurering van de openbare ruimte en digitalisering.

Daarnaast is er ook sprake van bezuinigingen en zijn er extra inkomsten nodig om alle uitgaven te dekken. De stijgende kosten in de Jeugdzorg moeten bijvoorbeeld worden opgevangen.

Amendementen

De raad was het grotendeels eens met de begroting zoals die door het college werd voorgesteld. Er zijn drie amendementen (wijzigingsvoorstellen) en dertien moties (verzoeken aan het college) ingediend. Na een debat en stemming zijn zeven moties door het college aangenomen. Een van die moties was een verzoek om de bezuinigingen en lastenverhoging terug te draaien zodra de gemeente extra geld ontvangt van de rijksoverheid. De complete programmabegroting, een overzicht van de ingediende moties en de resultaten van de stemming vindt u op gemeenteraad.hofvantwente.nl.