Afbeelding
Foto:

Erepenning voor Holtkamp Lederwaren

HENGELO - Holtkamp Lederwaren in Hengelo mocht afgelopen week de verguld bronzen erepenning van de gemeente Hengelo in ontvangst nemen. Wethouder Gerard Gerrits had de eer om deze vorige week donderdag uit te reiken.

Hij overhandigde de erepenning bij een bijzondere gelegenheid; de viering van het 50-jarig bestaan van het bedrijf in de winkel aan de Wemenstraat in Hengelo. Je allereerste schooltas, een nieuwe handtas of een prachtige sjaal. Die koop je natuurlijk bij Holtkamp Lederwaren. Een vanzelfsprekendheid, juist dankzij deze jarenlange ervaring. Maar het bedrijf begon ooit heel anders...

Naaimachines
Holtkamp Lederwaren is een Hengelose onderneming met een rijke geschiedenis. Het begon ooit in 1969 met de verkoop van naaimachines in de Industriestraat. Geleidelijk vulden Gerard en Cécile Holtkamp hun assortiment aan met andere producten. Vandaag de dag zijn ze volledig gespecialiseerd in lederwaren. Na de Industriestraat was Holtkamp Lederwaren jarenlang gevestigd in de Marktstraat. In 2017 verhuisde Holtkamp Lederwaren naar de Wemenstraat. Daar zit de zaak nu nog, naast Stravinsky. Inmiddels met de tweede generatie aan het roer. Maret Holtkamp nam het stokje van haar moeder Cécile over.

Geen doorsnee bedrijf
Holtkamp Lederwaren heeft twee medewerkers. Cécile helpt nog regelmatig mee. En vader Gerard repareert naaimachines, waar klanten uit de wijde omtrek hem nog steeds voor weten te vinden. Holtkamp Lederwaren is een winkel met een breed aanbod. Van functionele tassen tot unieke eyecatchers en bijbehorende accessoires.

Gemeentelijke
erepenning

De Gemeentelijke Erepenning is een onderscheiding voor personen of verenigingen die zich langere tijd zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de plaatselijke gemeenschap. Aan verenigingen of ondernemingen wordt de Erepenning uitgereikt bij jubilea van 50, 75 en 100 jaar.