Afbeelding
Foto:

HENGELO - Zaterdag 26 oktober is er van 10.00 tot 13.00 uur Repair Café in Kringloopwinkel Het Goed in Hengelo (Hamerstraat 21). Deze keer staat in het teken van het tienjarig bestaan van dit mooie initiatief.

Op 18 oktober was het namelijk alweer tien jaar geleden dat in ons land het allereerste Repair Café werd gehouden, dit was een initiatief van de Amsterdamse Martine Postma. Inmiddels bestaan er wereldwijd ongeveer tweeduizend Repair Cafés.

Repareren en herstellen

Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om het (samen) repareren van diverse gebruiksvoorwerpen. Van het herstellen van kleding tot het weer aan de praat krijgen van elektronica en het repareren van stofzuigers en computers. Nu de dagen steeds korter worden, is er deze maand in samenwerking met de ANWB speciale aandacht voor het herstellen van fietsverlichting.
Iedere maand repareren vrijwilligers samen met bezoekers allerlei spullen, die daardoor een verlengd leven krijgen. De vrijwilligers halen veel voldoening uit dit werk en het is uiteraard goed voor het milieu dat je langer van jouw spullen gebruikt kunt blijven maken. En niet onbelangrijk: het scheelt in de portemonnee. Gooi kapotte spullen dus niet meteen weg! Iedereen is van harte welkom.

Meer info

Wil je meer weten, kijk dan even op www.repaircafehengelo.nl, www.detempel-hengelo.nl of op www.oyfo.nl.