Afbeelding
Foto:

Duurzame woningen inspireren Hengeloërs

HENGELO - Hoe maak je een woning een stuk duurzamer? En hoe haal je iemand over om dit ook daadwerkelijk te doen? Om Hengeloërs te inspireren op dit vlak is er op 2 en 9 november de Nationale Duurzame Huizen Route.

Op zaterdagen 2 en 9 november zijn door heel Nederland duurzame woningen geopend voor het publiek. Huiseigenaren tonen die dagen wat zij gedaan hebben om hun woning te verduurzamen. De gemeente Hengelo roept zoveel mogelijk mensen op om hun woning te verduurzamen. Wie al een duurzame woning heeft zou ook kunnen overwegen om deel te nemen aan de Duurzame Huizen Route. Aanmelden hiervoor kan via www.duurzamehuizenroute.nl/hengelo

Veel mogelijk
De mogelijkheden om een woning duurzamer te maken en het te behalen rendement hangen af van veel factoren. Toch zijn er diverse maatregelen die met beperkte investeringen zorgen voor een mooie energiebesparing én een woning die fijner is om in te wonen. Zo zijn er momenteel extra subsidiemogelijkheden voor het beter isoleren van de woning. Ook het vervangen van de beglazing of plaatsing van een warmtepomp kunnen veel doen om de woning energiezuinig te maken. Dat Hengeloërs dit voortvarend aangepakt hebben blijkt wel uit het feit dat er de afgelopen jaren ruim 1.300 mensen deelnamen aan de Duurzame Huizen Route om hun duurzame woning te tonen. Wie dit jaar op 2 en/of 9 november een woning opent voor het publiek of een woning bezoekt maakt ook kans op een leuk prijsje, namelijk een weekend weg naar een B&B in de Ardennen.

Voorlichting
De gemeente Hengelo schenkt ook al veel aandacht aan voorlichting op duurzaam vlak. Zo bestond het gemeentenieuws afgelopen week al uit een volledige pagina omtrent de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober. Ook met nadere uitleg over de isoleer-subsidies en duurzame initiatieven die al in gang gezet zijn zoals het Twentebad voorzien van zonnepanelen en afkoppelen van het gas bij voetbalclub ATC '65. De gedachte is dat dit ook andere zal inspireren tot duurzame investeringen die bijdragen aan energiebesparing.