EHBO Hengelo gaat collecteren

HENGELO - Van 14 tot en met 19 oktober vindt de jaarlijkse collecteweek van de EHBO Hengelo plaats. Om deze week tot een succes te maken, is de EHBO Hengelo op zoek naar zoveel mogelijk collectanten.

Met de opbrengst van het collectegeld koopt de EHBO Hengelo 2 nieuwe AED's om ieders hart zo gezond mogelijk te laten kloppen. De AED's worden ingezet tijdens alle evenementen in en om Hengelo. Tevens wordt de opbrengst gebruikt om de cursusgelden zo laag mogelijk te houden zodat iedereen in staat is een Eerste Hulp cursus te kunnen volgen.

De vereniging
De EHBO Hengelo is een vereniging die al 81 jaar bestaat en compleet draait op vrijwilligers, zij krijgt van geen enkele instantie subsidie. Zij geven jaarlijks diverse EHBO cursussen en verlenen eerste hulp op zo'n 150 evenementen in en om Hengelo. Om aan alle eisen te kunnen voldoen hebben zij geld en middelen nodig om de benodigde kleding, materialen en cursussen te kunnen aanschaffen. De EHBO heeft als doel om zoveel mogelijk mensen op te leiden en hun kennis paraat te houden op het gebied van eerste hulp en reanimatie. Het is namelijk een gegeven dat hulp lang niet altijd snel ter plaatse zal zijn wanneer dit nodig is. Door zelf ook te kunnen helpen vergroot de overlevingskans van alle Hengeloƫrs. De hoop is dan ook dat in de toekomst nog meer mensen deel zullen nemen aan onder meer de laagdrempelige reanimatiecursussen.

Aanmelden
Wie mee wil helpen bij de collecte kan zich aanmelden bij Bert van Lienden, 06-29293331 of via collecte@ehbo-hengelo.nl