Afbeelding
Foto:

De wereld van lingerie – een goed passend advies, ook na borstkanker

HENGELO - De liefde voor het vak is er met de paplepel ingegoten. Na haar oma en moeder, begon Janneke Bergenhenegouwen ruim 12 jaar geleden haar lingeriespeciaalzaak. Niet langer in de binnenstad, maar sinds 8 jaar aan de Sloetsweg, naast Nijhof Schoenen.


Na al die jaren is de liefde en de passie voor het vak nog niets minder. Janneke volgde zelfs een speciale opleiding 'Mammacare adviseur' om borstprotheses bij klanten aan te meten. Er bleek een grote behoefte te zijn bij vrouwen die zijn getroffen door borstkanker om in een andere omgeving dan het ziekenhuis of medisch speciaalzaak de borstprothese te laten aanmeten. Behoefte aan "je even niet meer patiƫnt voelen" maar weer een stap vooruit zetten in dit lange proces. "Ik ben nu SEMH gecertificeerd. Ik zie dagelijks vrouwen die getroffen zijn door borstkanker." Door deze vrouwen te helpen bij het vinden van goed passende lingerie en een borstprothese kunnen ze hun zelfvertrouwen hervinden. Dat is maatwerk, waarbij vertrouwen belangrijk is. "Ik ben heel dankbaar dat ik op deze manier een kleine bijdrage kan leveren aan deze dames gedurende dit proces. Dat is misschien wel wat de wereld van lingerie onderscheidt."

Vol zelfvertrouwen
"Wij willen de perfecte bh bij de vrouw zoeken, ongeacht of je een prothese hebt. Dat verschil willen we maken. We kunnen in onze mammacare ruimte een aanmeting doen maar indien gewenst ook aan huis." Er aan bijdragen dat vrouwen meer zelfvertrouwen krijgen, is voor Janneke misschien wel het leukste onderdeel van haar werk. "Dat alle vrouwen met een lach op hun gezicht weer weggaan, daar doe ik het voor. Voor elke vrouw een goed passend advies, ook na borstkanker."

Kom langs
De wereld van lingerie is gevestigd aan de Sloetsweg 106 in Hengelo. Bel voor informatie met: 074-2913377 of kijk op: www.dewereldvanlingerie.nl