Hengelo eert verdienstelijke inwoners met Nijverbij

HENGELO - De gemeente Hengelo kent veel inwoners die zich inzetten voor hun lokale gemeenschap. Om hen te eren is er de Nijverbij; een waarderingsprijs voor mensen die zichzelf niet vaak in het zonnetje zetten. De afgelopen week werden maar liefst vier Nijverbijtjes uitgereikt.

Afgelopen zaterdag was de uitreiking van de eerste twee Nijverbijtjes. Deze gingen naar het echtpaar Hans en Ellen Beerens. Wethouder Gerard Gerrits had de eer om deze te overhandigen in Hotel Nationaal, bij gelegenheid van de Open Monumentendag

Echtpaar Beerens
Ellen (64) en Hans Beerens (63) zijn beide actief voor het Museum Hengelo. Ellen is de drijvende kracht achter de werkgroepen Markestenen en Grenspalen en Archeologie. Zij zette zich jarenlang in voor de archeologiewinkel aan de Markstraat. Een ontmoetingsplek waar tentoonstellingen werden georganiseerd. Hans Beerens was voorheen werkzaam als bedrijfsfotograaf en filmer. Hij is bij Museum Hengelo actief op het gebied van tentoonstellingen. Ook bracht hij archeologische werkzaamheden in beeld in mooie films. Sinds de oprichting van Stichting Erfgoed Hengelo is hij één van de meest betrokken vrijwilligers.

Meer uitreikingen
Afgelopen maandag werden opnieuw twee waarderingsprijzen uitgereikt. Burgemeester Sander Schelberg overhandigde deze aan Wouter van Asselt en Frits Kokhuis. Dit gebeurde in het Marnixhoes. Beide heren (70 en 69 respectievelijk) zijn al jaren actief als vrijwilliger in de wijk Berflo Es. Ze begonnen in de jaren '70 in het toenmalige buurtcentrum Twekkelerweg Kwartier. Toen dit opgeheven werd zijn ze meegegaan naar het Bewonersbedrijf Berflo Es, waar ze als klusjesmannen vele mensen in de wijk hebben geholpen. Wouter van Asselt was ook actief bij diverse activiteiten in de wijk, onder meer bij toneelvereniging Stork en bij het organiseren van de kerstmarkt. Frits Kokhuis was daarnaast verantwoordelijk voor onder meer ophalen van oud papier en als vaste bakker bij de oliebollenactie.