OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Foto:

Waterpolotoernooi WS Twente in teken van nieuwe spelregels

HENGELO - In het weekend van 6 en 7 september organiseert WS Twente weer het traditioneel geworden topwaterpolotoernooi voor alle teams in het Eredivisie Waterpolo.


Het toernooi vormt al enkele decennia het startpunt van de hoogste klasse in het waterpolo. Twee dagen lang is het Twentebad in Hengelo en zwembad Het Wooldrik in Borne het decor van topwaterpolo op het hoogste niveau. Dit toptoernooi staat ook het in het teken van het invoeren van nieuwe spelregels, bedoeld om het waterpolo in Nederland nog aantrekkelijker te maken. Het sluit tevens aan op hoe het waterpolo mondiaal gespeeld wordt.

Doelstelling
Het vernieuwen moet ervoor zorgen dat met eenvoudigere en heldere regels de beleving en begrip van het publiek vergroot gaat worden. Het spel zal sneller worden door onder meer het beperken van het aantal en duur van de onderbrekingen. Dit is ook weer leuk voor de toeschouwer, want minder onderbrekingen betekent meer speeltijd en meer doelpunten en acties. Ook zijn de nieuwe regels erop gericht om fair-play te bevorderen, de veiligheid van spelers te waarborgen, het verbeteren van de integriteit van spelers en de waterpolosport een beter imago te geven dan voorheen. De nieuwe regels vragen om de nodige aanpassingen. Zo zullen spelers, scheidsrechter en verenigingen soms kleine en soms grotere veranderingen moeten doorvoeren.

Om de nieuwe spelregels te introduceren organiseert WS Twente vrijdagavond 6 september in Hotel van der Valk in Hengelo een informatieavond voor alle eredivisiecoaches en scheidsrechters. De avond staat gepland om 19.30 uur.