Afbeelding
Foto:

Geef je buurt een boost!

HENGELO/BORNE - Welbions bestaat dit jaar 10 jaar en de voorganger van Welbions, Hengelosche Bouwvereniging, 100 jaar! Een mooi moment om inwoners van Hengelo en Borne een boost aan hun straat, buurt of wijk te laten geven. Iedereen in Borne en Hengelo kan hiervoor een voorstel inleveren.

Voorbeelden hiervan zijn een kunstwerk, een jaarlijks terugkerende theatervoorstelling, een buurtmoestuin of een tafeltennistafel. Het maakt niet uit of het kleine of grote ideeën zijn, als het maar ten goede komt aan de straat, buurt of wijk. De beste ideeën krijgen een geldbedrag om hun idee waar te maken. In totaal is er €10.000,- beschikbaar voor deze actie.

Spelregels
Niet alleen huurders van Welbions kunnen een voorstel inleveren; alle inwoners van Borne en Hengelo kunnen dat doen. Huurders en bewoners moeten wel betrokken zijn bij het idee dat ze indienen. In het voorstel moet staan hoe buurtbewoners betrokken worden, zodat er verbinding en ontmoeting ontstaat in de buurt. Op de website www.welbions.nl/geefjebuurteenboost staan alle spelregels en meer informatie.

Voorstel indienen
Een voorstel kan ingediend worden tot vrijdag 28 juni. De jury maakt in september bekend wie genomineerd zijn voor 'Geef je buurt een boost'.