Zwem4Daagse 50 jaar

MARKELO - De KNZB organiseert al 50 jaar de Zwem4Daagse. In verband met dit jubileum geeft de KNZB tot en met december 2019 iedere maand twee prijzen weg voor iedereen die een nieuwe zwemmer mee neemt naar de Zwem4Daagse. Kijk op www.zwem4daagse.nl en ga naar de winactie. In het verrassingspakket zitten ook 4 vrijkaartjes voor het zwembad.

Bij 'De Vijf Heuvels' in Markelo werd in 1975 de eerste Zwem4Daagse georganiseerd door het plaatselijk actiecomité en in 1978 heeft de zwemclub, toen nog ZPC Maarkel, de organisatie overgenomen. In 1982 waren er ruim 800 deelnemers, mede door het omlijstingsprogramma en het buurtwaterpolotoernooi (zie foto). Ook dit jaar wordt de 4-daagse georganiseerd door ZPC de Hof samen met 'De Vijf Heuvels' van dinsdag 11 tot met vrijdag 14 juni. Gegarandeerd 4 avonden gezelligheid met dit jaar als thema 50 jaar Zwem4Daagse en dat zien we terug met spelletjes van toen zoals het stuiver-duiken en spijkerbroek-hangen. Ook kan men op het droge steltlopen, hoepelen en hinkelen en zijn er bekende 50 plussers uitgenodigd. Uiteraard zijn er ook weer wafels te koop en zijn de middenstanders van de Hof van Twente benaderd voor de prijsjes van de jaarlijkse loterij.
Het ticket kost zonder korting € 9,-. Hiermee kan alle 4 avonden gezwommen worden van 18.00 tot 19.30 uur en ontvangt men op de laatste avond een certificaat en mooie medaille. Inschrijven kan bij de receptie van zwembad 'De Vijf Heuvels' aan de Potdijk 5 waar men na betaling gelijk de deelnamekaart mee krijgt. Inschrijven kan nog tot en met de eerste avond 11 juni. In verband met de drukte op die avond is het advies om al eerder in te schrijven. Vergeet dan niet de deelnamekaart mee te nemen als bewijs van betaling op de eerste zwemavond.