Afbeelding
Foto: Michiel Maas

Drie Hengelose scholen naar finale Olympic Moves

HENGELO - Het Twickelcollege, Lyceum de Grundel en Montessori College Twente hebben zich allen gekwalificeerd voor de finales van het landelijke Olympic Moves. De wedstrijd draait om de schoolsportcompetite en de finale wordt op vrijdag 7 juni gehouden in Papendal.

De scholen hebben zich weten te kwalificeren via regionale wedstrijden. Ze worden vergezeld door nog 25 scholen uit de provincie Overijssel. In totaal zullen er 237 scholen uit heel Nederland vertegenwoordigd zijn op de landelijke finale van Olympic Moves in Papendal. Tijdens de finale moeten ze zich bewijzen in verschillende sporten waaronder atletiek, badminton, tennis, handbal, korfbal, voetbal en volleybal. Maar naast deze gangbare sporten wagen ze zich ook aan minder bekende sporten zoals ultimate frisbee, floorball, streetdance en mini trampoline. In totaal doen er vanuit heel Nederland zo'n 100.000 leerlingen van 300 scholen mee aan de verschillende sporten tijdens de competitie. Zo'n 6.000 van hen zijn doorgestroomd naar de grote finale.

Weinig schoolsport
Hoewel de finale van Olympic Moves een sportieve, sociale en gezellige dag belooft te worden voor de deelnemers, is de boodschap achter de competitie wel serieus. Veel scholen van het voortgezet onderwijs bieden geen sport meer aan in hun lesprogramma. Iets dat wordt gezien als gemis voor de ontwikkeling van de jeugd. Dit is een opvallend gegeven, want op de basisschool wordt op 8 van de 10 scholen nog wel sport aangeboden. Met Olympic Moves wil de organisatie de jeugd van 12 tot en met 19 jaar bereiken en ze kennis laten maken met verschillende sporten. Zo vinden ze wellicht een sport die bij ze past en waar ze zich in kunnen uitleven. Naast de lichamelijke uitlaatklep biedt sport jongeren veel meer, zo is de gedachte achter Olympic Moves. Het leert ze omgaan met zowel winnen als verliezen en verbetert de sociale vaardigheden en de samenwerking tussen jongeren.

Volg ze
Hoe de Hengelose scholenteams het er vanaf brengen, is te volgen op de officiƫle Facebookpagina van het evenement: Olympic Moves NL