Afbeelding

Medailles voor ROC van Twente

HENGELO - Twaalf van de 21 finalisten van ROC van Twente vielen tijdens de Nederlands kampioenschappen voor mbo'ers in de prijzen.

De Twentse onderwijsinstelling behaalde tijdens eerdere finales al zeven medailles en voegde daar op vrijdag 22 maart in de RAI Amsterdam nog eens vijf medailles aan toe. Dylan Schuurman (21) uit Ommen won goud in Amsterdam en mag zich de beste fietstechnicus van Nederland noemen. Gastvrouw Kiki Bult (22) uit Nijverdal en kok Jeroen van de Steeg (21) uit Wenum-Wiesel wonnen beiden zilver. Tandartsassistent Julia Post (19) uit Enschede en Stukadoor Lars Geertman (19) uit Dedemsvaart gingen naar huis met een bronzen medaille.

Nevenlocaties
Voor een aantal Nederlandse kampioenschappen werd uitgeweken naar andere locaties dan de RAI Amsterdam. Het NK Beveiliger vond 7 en 8 maart plaats bij Nova College in Haarlem, waar ROC van Twente student Niels Bakkum (20) uit Oldenzaal goud wist te bemachtigen. Op 14 en 15 maart waren de ROC-locaties Gieterij en Techniekhuis Twente in Hengelo het strijdtoneel van zes bouw- en techniekfinales. CNC Draaier Jan-Willem ten Hag (21) uit Haaksbergen en CNC Frezer Daniël van Voorthuizen (20) uit Rijssen wonnen er goud. Mike de Lange (19) uit Goor ontving er een zilveren medaille voor zijn inzet bij de wedstrijd Schilder. MAG Lasser Maikel Kleinsman (20) uit Haaksbergen en de in Duitsland wonende CNC-Frezer Teun Olthuis (20) wonnen brons. Zaterdag 16 maart sloot Doktersassistent Lisa Woolderink (24) uit Nijverdal haar NK bij Scalda Zeeland af met een zilveren medaille. Elk oneven kalenderjaar wordt Skills The Finals opgevolgd door een Wereldkampioenschap: WorldSkills. Jan-Willem ten Hag en Daniël van Voorthuizen wonnen goud bij een internationale wedstrijd. Daarom maken ze beiden kans op een plek in Team NL, dat 22 tot en met 27 augustus naar het Russische Kazan afreist.