Afbeelding

Rugbyclub Dragons pakt winst tegen Groningen

HENGELO - Het seniorenteam van Rugbyclub Dragons ging zondag een verhitte strijd aan tegen Rugbyclub Groningen. Na dit seizoen drie keer te zijn afgereisd naar Groningen, mochten de Hengeloërs de noordelingen eindelijk thuis ontvangen. En er moest gepresteerd worden, wilden ze Groningen onder zich op de ranglijst houden.

De thuisploeg schoot dan ook uit de startblokken; de bal werd, na sterk werk van de voorwaartsen, doorgespeeld in de lijn en de Dragons wisten na drie minuten de eerste vijf punten op het scorebord te zetten. En het scoren zette door. Hoe anders begon deze wedstrijd dan de vorige wedstrijd tegen Groningen, waar het bijna de gehele eerste helft 0-0 stond.

Tegengeluid
Na iets meer dan een kwartier spelen was het Groningen die een tegengeluid liet horen: 17 5. Even later wisten de noordelingen hun achterstand zelfs te verkleinen tot vijf punten. De scherpte van de Dragons in de eerste 15 minuten leek verdwenen en Groningen kreeg weer ademruimte; ruststand 22-17. Amper een minuut na de kick off voor de tweede helft zijn de intenties van Groningen duidelijk. Voor het eerst in de wedstrijd keken de Dragons nu tegen een achterstand aan. In de rest van de tweede helft golft het spel op en neer. Als de 80 minuten bijna om zijn weten de Hengeloërs in hun laatste actie toch de overwinning naar zich toe te halen. Een spannende wedstrijd tot de laatste seconde, tussen twee geweldig sportieve teams die elk de punten zó verdienden. Met een eindstand van 50 48 sloten beide teams de eerste wedstrijd van het voorjaar af. En begonnen zowel de Hengeloërs als de Groningers aan een verdiende barbecue. Want rugby doe je sámen. www.rugbyclubdragons.nl