Afbeelding
Foto:

Praat mee over toekomst Centrum-Noord in Borne

BORNE - De gemeente Borne nodigt inwoners, ondernemers en andere belangstellenden uit om komende week mee te praten over de toekomst van het gebied Centrum-Noord.

De gemeente staat voor diverse ontwikkelingen in dit gebied, ruwweg tussen de Grotestraat-Noord en Oude Almeloseweg. De gemeente noemt dit een dynamisch gebied met verschillende functies, maar er zijn ook ontwikkelingen die hierop een invloed hebben. Zo is er de wens om leegstand aan te pakken, straten autoluw te maken maar ook de transformatie van de Eschschool naar een woon- en zorglocatie.

Grote impact
De ervaring in deze en andere gemeenten is dat plannen die een centrumgebied raken al snel veel losmaken bij inwoners en ondernemers. Er zijn immers veel belangen die hier bij komen kijken. De gemeente heeft dan ook de wens om mensen zoveel mogelijk de gelegenheid te bieden van zich te laten horen. Er valt namelijk genoeg te bespreken. Uiteenlopend van de wens om leegstand terug te dringen, realisatie van meer parkeerplaatsen en het mogelijk autoluw maken van enkele straten. Dit moet zorgen voor minder overlast en meer sfeer in het centrum, maar natuurlijk zou een ondernemer zich weer zorgen maken over de bereikbaarheid van zijn of haar pand.

Praat mee
De gemeente organiseert volgende week vrijdag 15 maart een bijeenkomst in het oude pand van La Fleur aan de Grotestraat 188. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te praten tussen 14.00 en 20.00 uur. De gemeente heeft bewoners en ondernemers van het betreffende gebied al per brief uitgenodigd; hun mening weegt immers vrij zwaar in de definitieve besluitvorming.

Planning
De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk mensen mee willen praten. Hun inbreng zal dan gebruikt worden als de basis voor een vervolgbijeenkomst medio april. Mesen die niet aanwezig kunnen zijn maar wel ideeën hebben kunnen deze ook mailen naar centrumborne@ontwerpenomgeving.nl