Afbeelding
Foto: Jasper Bergstra

Hengelo bouwt
aan een mooie toekomst

HENGELO - Het gaat uitstekend met de Nederlandse woningmarkt. Of eigenlijk, het gaat wat té goed. De prijzen voor bestaande woningen stijgen maar door. Maar wanneer je eigenlijk wel héél specifieke wensen hebt, is zelf bouwen op een eigen kavel ook een mooie manier om je paradijsje te realiseren.

De vraag naar kavels neemt de afgelopen jaren weer sterk toe. Het herstel in vertrouwen bij kopers en bouwers vertaalt zich in een groeiende vraag naar ruimte. Om potentiële kopers goed te informeren organiseert de gemeente Hengelo volgende week zaterdag 16 maart een kavelmarkt. Deze zal gehouden worden van 10.00 tot 15.00 uur in de bibliotheek aan de Beursstraat.

Bouwplannen
De kavelmarkt is voor de gemeente een mooie manier om de diverse woningbouwmogelijkheden onder de aandacht te brengen bij kopers. De gemeente heeft eigen kavels in de verkoop in diverse gebieden, met een nog breder aanbod in de nabije toekomst. Naast de gemeentelijke woningbouwkavels is ook het kavelaanbod van projectontwikkelaar Holtkamp te bekijken; deze biedt kavels aan in Dalmeden. Wie interesse heeft in een kavel maar wel wil weten welke mogelijkheden er zijn qua bebouwing kunnen ook een gratis schets laten maken door een architect. Zo krijgt u een goed beeld bij uw toekomstige woonlocatie.

Duurzaam bouwen
Met de nieuwe woningbouwkavels zet de gemeente ook in op een stukje duurzaamheid. Zo worden nieuwe woningen sinds juli vorig jaar niet meer aangesloten op het aardgasnetwerk. Bouwers worden dan ook aangemoedigd om na te denken over het bouwen van duurzame woningen. Zo kunnen zonnepanelen de woning van voldoende stroom voorzien, waarbij goede isolatie en andere maatregelen zorgen voor een zo laag mogelijk verbruik.

Bedrijfskavels
Naast de positieve groei op de woningmarkt is het economisch herstel ook duidelijk zichtbaar bij de vraag naar bedrijfskavels. Zo loopt het momenteel ook erg goed met de bedrijfsterreinen in Hengelo; ondernemers willen zich graag vestigen of uitbreiden.