Vrouwendag

HENGELO - In Hengelo wordt op 8 maart een fantastische internationale vrouwendag gevierd. Een groep enthousiaste vrouwen is al maanden bezig rondom het internationale thema #heldinnen allerlei activiteiten te organiseren.

Er is inmiddels een groot netwerk van vrouwen die op een of andere manier betrokken zijn bij de organisatie van vrouwendag. Dit netwerk gaf ons de inspiratie tot de oprichting van de Stichting VrouwSaam. De Stichting is opgericht met het doel de gelijkwaardige positie van mensen in het algemeen en vrouwen in het bijzonder te bevorderen. Kijk ook op: www.vrouwsaam.nl

Op 8 maart
Op Internationale Vrouwendag zelf zijn er natuurlijk veel leuke activiteiten. Dit begint om 11.30 uur met de opening van de Vrouwendag in de bibliotheek. Vrouwen uit de Hengelose politiek verrichten de opening, ter ere van 100 jaar vrouwenkiesrecht. Internationale Vrouwendag Hengelo heeft daarom de raadsleden, fractievoorzitters en wethouder - alle Hengelose politieke vrouwen- uitgenodigd om internationale vrouwendag feestelijk te openen. Gedurende de dag zijn er verder diverse leuke workshops en activiteiten. Zo kan men vanaf 12.30 uur deelnemen aan diverse workshops in wijkcentrum De Sterrentuin.

Avondprogramma
En dan, na alle workshops, politiek, fora, en meer is er FEEST!?Je bent van harte welkom bij Roadhouse in de Willemstraat. Vanaf 19.30 uur is het bijzonder gezellig! Er staan vrouwen achter de bar, die hadden er ook al zin in! Er staat alleen een man bij de ingang om mannen vriendelijk te verzoeken weg te gaan en de dames te ontvangen. Tot 23.30 is het feest alleen voor vrouwen, daarna gaat de deur weer voor iedereen open?. De entree is gratis, consumpties zijn wel voor eigen rekening. Kortom, een gezellig moment om deze mooie Internationale Vrouwendag goed af te sluiten.