Afbeelding
Foto:

Mijn naam is Alma Bosma en ik geef vanaf 25 maart de cursus (familie)opstellingen bij de Volksuniversiteit.

Werken met mensen is mijn passie. Het luisteren, ontdekken, herinneren, erkennen, bevestigen van de ander en de ander van zichzelf geeft veel voldoening. In nabijheid je eigen eigenheid ontwikkelen en opnieuw leren kennen is een bijzonder proces. Soms gaat dit met tranen gepaard, maar ook met warmte, blijdschap en opluchting. Ik noem het ook wel eens "dansen met je hoofd en je hart".

Na jaren gewerkt te hebben als hulpverlener en therapeut kwam ik in aanraking met familieopstellingen. Ik was meteen enorm geboeid en, hoewel sceptisch in het begin, werd ik geraakt door het effect van een opstelling en de mogelijkheden die mensen hiermee kregen om een stap verder te komen. Mensen vragen: hoe werkt het nou met die opstellingen en dat Wetend Veld? Ons gedrag wordt voor een groot deel bepaald door de ander. Grote rol hierbij spelen de spiegelneuronen. Simpel gezegd: ik doe wat ik zie dat jij doet. Opstellingen geeft je de mogelijkheid om na te gaan of wat je doet nou van jou is of van de ander. In je onderbewuste/je binnenste gebeuren er dan wonderlijke dingen. Vaak verrassend en daarom ook zo boeiend. Ik vind het een voorrecht om mensen hierin te mogen begeleiden en hoop dat jij er net zo geraakt door wordt als dat ik dat ben.

De Volksuniversiteit Hengelo biedt gedurende het jaar diverse leuke en leerzame cursussen aan voor een brede doelgroep. Kijk op de website voor het totale cursusaanbod dit jaar: www.volksuniversiteit-hengelo.nl