Afbeelding
Foto:

Record aantal inschrijvingen Rotary Streetsoccertoernooi

HENGELO - Het komende Heutink ICT Rotary Streetsoccertoernooi is nu al een succes. De organisatie heeft dit jaar al een record aantal aanmeldingen ontvangen. Ruim 950 Hengelose kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 komen van 5 tot en met 7 februari in actie.

Het toernooi is een initiatief van de Rotary Club Hengelo Driene, samen met Hengelo Sport en Special Heroes. Dit jaar nemen ook voor het eerst enkele tientallen kinderen uit het voortgezet speciaal onderwijs deel aan dit gezellige toernooi. Het toernooi wordt van 5 tot en met 7 februari gehouden in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. De Rotary Club haalt via sponsoring met het evenement geld op voor het Jeugd Sport en Cultuur Fonds en voor Special Heroes.

Forse groei
Het Heutink ICT Streetsoccertoernooi wordt nu voor het zesde jaar georganiseerd door Rotary Club Hengelo Driene en Hengelo Sport. Het is in die tijd gegroeid van 52 teams van 7 scholen naar 170 teams van 26 scholen. En er staan nog 6 teams op de reservelijst. "We organiseren het toernooi nu voor de tweede keer in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe, een fantastische hal voor dit evenement", aldus Jan Arie Bijl, lid van Rotary Hengelo Driene en overall coördinator van het toernooi. "Fair Play speelt een grote rol tijdens het Streetsoccertoernooi. Sportief gedrag en respect voor elkaar vinden we heel belangrijk. We willen dat elke leerling, of hij nu goed is in voetbal of niet, kan meedoen."

Goede doel
Via sponsoring haalt de Rotary met het evenement geld binnen voor een tweetal goede doelen, het Jeugd Sport en Cultuur Fonds Hengelo-Borne en Special Heroes. Meer dan vijftig voornamelijk Hengelose ondernemers, onder wie hoofdsponsor Heutink ICT, leveren hiervoor een financiële bijdrage. Daarnaast krijgt de organisatie ook ondersteuning in natura. Het Jeugd Sport en Cultuur Fonds helpt kinderen uit minima-gezinnen met financiële bijdragen, zodat ook zij actief deel kunnen nemen aan sport en culturele activiteiten. Special Heroes zet zich in voor het bevorderen van sporten voor leerlingen op het speciaal onderwijs. Sporten met een beperking is immers verre van zelfsprekend.

Speciaal onderwijs
Het indoor streetsoccertoernooi voor de basisscholen vindt op dinsdag, woensdag en donderdag na schooltijd plaats. Dit wordt voor het eerst ook samen met Special Heroes een toernooi voor het speciaal voortgezet onderwijs georganiseerd. Dit gebeurt op donderdagochtend vanaf 09.30 uur. Aan deze eerste editie nemen leerlingen van 't Genseler, 't Korhoen en De Kapstok, alle drie uit Hengelo, deel. De voorrondes worden gespeeld op dinsdag van 15.30 tot 20.00 uur en op woensdagmiddag tussen 14.00 en 20.20 uur. De finalewedstrijden vinden plaats op donderdagmiddag tussen 15.45 en 19.15 uur. Aansluitend worden de prijzen uitgereikt.

Meer informatie
Het programma en de poule-indeling zijn, net als het overzicht van alle sponsoren en veel meer informatie, te vinden op www.rotarystreetsoccerhengelo.nl