Afbeelding
Foto:

Grote personeelstekort in de zorg

HENGELO - Het personeelstekort in de zorg is groot. De landelijke Ikzorg campagne probeert mensen te interesseren voor een baan in de zorg. Door te werven onder mensen die nu werkzaam zijn in een andere sector en openstaan voor een carrièreswitch. Niet iedereen weet immers bij het kiezen van een vervolgopleiding wat bij hem of haar past. Zo'n carrièreswitch is een hele stap. Carintreggeland biedt daarom in 2019 ongeveer 35 gemotiveerde kandidaten de mogelijkheid om zich te oriënteren op een baan in de zorg. Om te zien of de zorg bij hen past en zo de overstap naar een baan in de zorg te vergemakkelijken.

Belangstellenden solliciteren op een oriëntatiebaan. Zij krijgen een arbeidscontract (maximaal 24 uur) voor drie maanden. In die drie maanden leren zij de organisatie kennen en lopen op verschillende plekken mee met een collega in de zorg binnen de verpleeghuizen. Daarnaast bieden we hen de mogelijkheid om binnen deze orientatie kennis te maken met werken in de wijkverpleging en bij de dagvoorziening. Zo kunnen zij een goede keuze maken. De oriëntatiebaan start in april (eventueel naast de huidige baan) en bij tevredenheid van beide kanten volgt dan in september/oktober een BBL-traject om opgeleid te worden voor niveau 3 verzorgende IG .

Wie we zoeken?
Mensen met passie voor de zorg die nu werken in een andere sector. Van horeca, het onderwijs tot de detailhandel of de bouw. Voorwaarde is dat zij in ieder geval al een opleiding op minimaal niveau 2 hebben afgerond zodat zij na de oriëntatiebaan via een BBL-traject opgeleid kunt worden voor niveau 3 verzorgende IG. Met als resultaat dat zij na afronding van het BBL-traject aan de slag kunnen bij Carintreggeland.

Informatiebijeenkomst
De oriëntatiebanen staan van 10 januari tot 1 februari op de website www.hetechtewerkbijcarintreggeland.nl. Via deze website kunnen geïnteresseerden solliciteren. Wie eerst nog wat meer informatie wil, is van harte welkom op de informatiebijeenkomst op 24 januari om 16.00 uur bij Carintreggeland, Boortorenweg 20 in Hengelo. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar de bijeenkomst te komen, kunnen telefonisch hun vragen stellen (telefoon 074 367 7155) of mailen naar hrm-ondersteuning@carintreggeland.nl.