Afbeelding
Foto:

Oekraïense cultuur proeven én beleven

HENGELO - Kennismaken met de traditionele Oekraïense cultuur? Zang- en dansgroep Roesalka organiseert op zondag 20 januari om 14.00 uur haar jaarlijkse nieuwjaarsfeest met zang, dans én Oekraïens buffet. Het feest wordt gehouden in het Excelsiorgebouw aan de Geerdinksweg 40.

Speciale gast in Hengelo is dit jaar het 16-koppige zang- dans- en muziekensemble Kralytsja hét ensemble van de Culturele Universiteit uit Kiev. Deze zanggroep bestaat uit studenten die Oekraïense liederen ten gehore brengen die van generatie op generatie zijn overgegaan. Het repertoire van Kralytsja is gebaseerd op de volkscultuur uit diverse regio's waaronder die van Kiev en de oevers van de rivier Dnipro.

Kaarten
Kaarten voor het nieuwjaarsfeest kosten €17,50 voor volwassenen. Voor kinderen van 4-12 jaar geldt het speciale tarief van €7,50. Deze bedragen zijn inclusief een huisgemaakt buffet met Oekraïense specialiteiten. De drankjes zijn voor eigen rekening. Wilt u deze middag bijwonen, dan is tijdig reserveren noodzakelijk. Meld u tijdig aan want vol is vol. Kijk veer informatie of om te reserveren op de website www.roesalka.nl.

Nieuwjaarsfeest Roesalka
Sinds 2001 organiseert Roesalka in januari haar traditionele Nieuwjaarsfeest. Het initiatief is onder meer ontstaan uit een terugkomdag voor deelnemers aan een reis naar Oekraïne in 2000. In de loop van de jaren is het event uitgegroeid tot een landelijke meet & greet voor Nederlanders die binding hebben met Oekraïne en interesse hebben voor de Slavische cultuur. Komt u ook langs om kennis te maken met het traditionele Nieuwjaarsfeest?