Afbeelding
Foto:

Nieuw busabonnement voor 65-plussers

HENGELO - Senioren in Hengelo met een laag inkomen kunnen gebruik maken van een nieuw busabonnement. Sinds 2 januari kunnen zij het gratis Stadsabonnement aanvragen.

Eind vorig jaar werd al duidelijk dat het eerdere Twee Stedenabonnement van de gemeenten Hengelo en Enschede beƫindigd zou worden. Hiermee konden gebruikers een jaar lang vrij reizen in en tussen beide plaatsen. Inwoners die dit afgelopen jaar afsloten en ervoor betaalden omdat ze een te hoog inkomen hadden behouden het nog wel tot het dit jaar verloopt. Opnieuw afsluiten kan dan niet meer.

Stadsabonnement
Als vervolg op deze abonnementsvorm kwam de gemeente Hengelo met een nieuw abonnement: het Stadsabonnement Hengelo. Dit is alleen voor mensen met een laag inkomen. Gebruikers kunnen hiermee alleen met de bus reizen binnen de gemeente Hengelo en van en naar het station in Enschede. Het is niet mogelijk om binnen Enschede te reizen met dit abonnement.

Aanvragen
Senioren van 65 jaar en ouder die in Hengelo wonen en een laag inkomen hebben kunnen het Stadsabonnement sinds afgelopen week aanvragen. Dit mag dan bij het Zorgloket van de gemeente aan de Hazenweg 121. Na controle van uw gegevens krijgt u een nieuwe pas met het abonnement direct mee. U moet voor zo'n aanvraag wel een geldig legitimatiebewijs meenemen en een bewijs dat u een laag inkomen hebt. Dit kan bijvoorbeeld een inkomensverklaring (IB60) zijn van de Belastingdienst of de brief van de gemeente Hengelo die u ontving omdat uw inkomensgegevens al bekend zijn. Om in aanmerking tot komen voor deze regeling mag u als alleenstaande maximaal 1.309 euro per maand verdienen en als echtpaar/samenwonende 1.783 euro per maand. Er is een beperkt aantal abonnementen beschikbaar, dus vraag het snel aan als u er gebruik van wilt maken.

Vaak onbekend
De busabonnementen voor senioren met een laag inkomen bleken eerder nog vrij weinig bekend bij de doelgroep. Dit is jammer, omdat het juist een regeling is waar zij veel baat bij zouden kunnen hebben. Ook gezien het inperken van andere vervoersmogelijkheden zoals de Regiotaxi. Om de bekendheid en gebruik te stimuleren maakte de gemeente het aanvragen van deze abonnementen zo makkelijk mogelijk. Ook werd er veel moeite gedaan om de doelgroep te informeren.