Afbeelding
Foto:

Nieuwe werkzaamheden van start

HENGELO - Afgelopen jaar is de herinrichting van de Enschedesestraat van start gegaan. Ook dit jaar worden de werkzaamheden doorgezet om zo tot een mooi resultaat te komen.

Als eerste begon afgelopen voorjaar de renovatie van het deel tussen de Langestraat en Drienerstraat. De aannemer Heijnmans heeft het deel tussen De Appel en Purdey afgerond, waardoor een sfeervol wandelgebied ontstond met een warmrode uitstraling. Tegelijk werden ook andere verbeteringen in de straat gedaan, zoals aanleg van goten die regenwater afvoeren en het verbeteren van plantvakken voor bomen zodat zij beter kunnen groeien. Ook werden kabels en leidingen zo neergelegd dat toekomstige evenementen hier makkelijker van stroom kunnen worden voorzien. Wat nog moet gebeuren in dit deel is het aanplanten van groen. In 2019 ontstaat voor de Lambertusbasiliek een mooie kerktuin. De aannemer werkte in werkvakken om zo de overlast zoveel mogelijk te beperken voor ondernemers en bezoekers. De werkzaamheden werden in december even stilgelegd in verband met het winkelend publiek en activiteiten. De gemeente is blij dat een en ander in goed overleg en met wederzijds begrip uitgevoerd kon worden. Het gaat immers om noodzakelijke werkzaamheden die bij zullen dragen aan de leefbaarheid en gezelligheid in de Hengelose binnenstad.

Volgende stappen
Nu de jaarwisseling voorbij is, begint de aannemer met de herinrichting van de kruising Wemenstraat/Enschedesestraat. De kruising voor de Lambertusbasiliek moet minder een racebaan voor fietsers worden volgens de gemeente. Het moet echt een pleinfunctie krijgen. Hierna schuift het werk op richting het Burgemeester Jansenplein. De verwachting is dat dit deel voor Koningsdag, 28 april, afgerond moet zijn. Deze week begonnen de eerste werkzaamheden al in de Wemenstraat. Er is speciaal gekozen voor het uitvoeren van dit gedeelte in de winter, omdat voor de werkzaamheden ook alle terrassen in het gebied tussen de Wemenstraat en Burgemeester Jansenplein weggehaald moeten worden. De overlast voor horecaondernemers en bezoekers is het kleinst in deze periode. Koningsdag kan iedereen weer op het terras genieten.