Afbeelding
Foto:

Maand van de spiritualiteit

HENGELO - Van 11 januari tot en met 11 februari vieren we de maand van de spiritualiteit. Ook in de Bibliotheek van Hengelo wordt hier aandacht aan besteed met een gevuld programma.

Dit start op 12 januari al met een kennismaking met mindfullness van Caroline Holsbeek. Aan de hand van een bordspel laat ze geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennis maken met een kalmere, stressbestendige manier van leven.

Digitale detox
Filosoof Hans Schnitzler houdt zich bezig met de hedendaagse online wereld. Hoe werkt dit als je offline zou gaan? Heb je dan nog vrienden en sociale contacten? Besta je nog wel? Hij liet zijn studenten een digitale detox ondergaan en vertelt daar nu over. Dit gebeurt op 24 januari.

Concentratieproblemen
Een ander probleem dat steeds vaker gepaard gaat met de hedendaagse levensstijl is een concentratieprobleem. We krijgen op dagelijkse basis continu informatie om te verwerken, variërend van belangrijk tot compleet nutteloos. Het is niet gek dat we hierdoor overstromen en moeite krijgen te concentreren op wat er echt toe doet. Het netwerk Bewust Twente vertelt op 1 februari meer over concentratieproblemen. Ze bespreken onder andere wat het is, wat de oorzaken kunnen zijn en vooral hoe je er mee om kunt gaan.

Meer informatie
Met deze gevulde agenda staat de Bibliotheek van Hengelo de komende maand in het teken van spiritualiteit. Voor meer informatie over de geplande activiteiten zoals de tijden van aanvang en aanvullende informatie voor bezoekers, kijk op www.bibliotheekhengelo.nl