Afbeelding
Foto:

Nieuw kinderboek Klaske Kassenberg

HENGELO - Klaske Kassenberg, opgegroeid in Hengelo en nu woonachtig in Turkije, schreef voor haar bijna vijfjarige dochter het kinderboek "Bento en Alba, een asiel voor kinderen". Op 12 januari overhandigt ze het boek aan haar dochter en zal eruit voorlezen in de Bibliotheek van Hengelo.

Het kinderboek is bedoeld als verjaardagscadeau voor Kassenberg's dochter Ella, die op 13 januari 5 jaar wordt. In "Bento en Alba, een asiel voor kinderen" worden verhalen verteld over Bento en Alba, twee kinderen die uit een asiel uit Colombia komen en zijn geadopteerd door een Nederlandse vader. Samen met hun nieuwe vrienden komen ze in soms alledaagse, maar ook vreemde situaties terecht. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, maar voor de wat oudere jeugd zijn er ook extra toevoegingen zoals een pagina "wist-je-datjes" na elk hoofdstuk met interessante wetenswaardigheden.

Kassenberg schreef al meerdere boeken in verschillende genres, met als debuut het korte kerstverhaal "Een koud bed". Daarnaast schreef ze psychologische romans, een misdaadverhaal en het veel persoonlijkere "Dat moet ik Marten Toonder vertellen" waarin ze vertelt over haar vriendschap met de inmiddels overleden Toonder.

Presentatie in Hengelo
De presentatie van "Bento en Alba, een asiel voor kinderen" in de Bibliotheek van Hengelo begint op 12 januari om 14.30 uur. Kassenberg zal een stuk voorlezen uit het boek, en het officieel overhandigen aan haar dochter. De vijfjarige Ella mag vervolgens een aantal exemplaren verloten onder de jonge bezoekers. Na afloop is de gelegenheid om deze of een aantal andere van Kassenberg's boeken te kopen en laten signeren.