De koffie staat klaar!
De koffie staat klaar! Foto:

Nieuwe ronde De Actieve Ontmoeting

BORNE - Eind deze maand gaat een nieuwe ronde van 'De Actieve Ontmoeting' van start. Dit project is er op gericht om voor senioren een stukje beweging te combineren met gezelligheid. Zo blijven zij onder de mensen; wat lang niet altijd vanzelfsprekend is.

Op 28 januari start een nieuwe groep voor wie op zoek is naar een gezellige uitdagende en sociale tijdsinvulling. Wie hierover meer informatie wil, is van harte welkom op de informatiebijeenkomst op 22 januari van 10.00 tot 12.00 uur in sportcafé 't Wooldrik met aansluitend een lunch (gratis, wel graag even aanmelden voor 18 januari)

Gezelligheid voorop
De heren en dames die sinds afgelopen najaar deelnemen aan de Actieve Ontmoeting zijn unaniem enthousiast. Het is iedere maandag- en dinsdagochtend dan ook beregezellig in sportcafé De Derde Helft bij sportpark 't Wooldrik waar de deelnemers elkaar wekelijks treffen. Samen drinken ze een bakkie aan de stamtafel. Om elkaar te leren kennen of om gezellig bij te kletsen. Tussendoor bespreken ze welke activiteit ze die dag gaan doen. Iedere week iets anders. De diversiteit van activiteiten spreekt de groep enorm aan. 'De combinatie van samen zijn en iets ondernemen is juist zo leuk!', vertelt een deelnemer van het eerste uur. Veel van de aanwezigen zien het niet zitten om alleen een sportclub binnen te stappen. 'Juist omdat we samen bedenken wat we gaan doen en doordat we samen gaan, is dit fantastisch.' Onlangs dook de groep het zwembad in. Voor veel deelnemers iets wat ze tientallen jaren niet meer hadden gedaan. 'Ik heb al bijna veertig jaar niet meer gezwommen.

Doe mee
De Actieve Ontmoeting bestaat uit een cyclus van zes weken waarbij de deelnemers e´e´n dag in de week samenkomen van 10.00 tot 14.00 uur. Gedurende deze periode leren de deelnemers elkaar kennen en kunnen zij kiezen uit een breed scala aan activiteiten, zoals sporten, gezond Ieren eten of leren weer zelfstandig de draad op te pakken. De buurtsportcoaches van Borne Sport begeleiden en helpen bij het vinden van een passende activiteit die de deelnemer kan voortzetten nadat de zes weken zijn verstreken. Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? U kunt hiervoor contact opnemen met Jurgen Schiphorst via tel. (06) 2121 5902 of via j.schiphorst@borne.nl.