Afbeelding
Foto:

Open dag scoutinggroep Cunera St. Marcellinus

HENGELO - Komende zondag 1 juli is iedereen van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom op de open dag van Scouting Cunera St. Marcellinus! Zij zijn te vinden aan 't Bartelinkslaantje 44 in Hengelo.

De scoutinggroep bestaat inmiddels 85 jaar en heeft veel actievel leden. Scouting is ook nunog erg populair. Hier worden dan ook de prijzen uitgereikt van de eerdere loting. De scoutinggroep zal tevens de nieuwe kampvuurkuil laten zien, deze wordt zaterdag al feestelijk in gebruik genomen.

Kampvuurkuil
De afgelopen tijd heeft de vereniging zichzelf behoorlijk uitgedaagd, door op het terrein aan 't Bartelinkslaantje een bouwwerk van formaat te laten verrijzen: een nieuwe kampvuurkuil. Deze doet ook dienst als theater, waar muziek gemaakt wordt en waar toneelstukjes worden opgevoerd. Kortom: een belangrijke centrale plek voor elke Scoutingvereniging.? De circa dertig jaar oude kampvuurkuil aan 't Bartelinkslaantje was echter sterk verouderd en raakte in verval. Daarom werd binnen het bestuur de wens uitgesproken om de kampvuurkuil te vernieuwen. Het ontwerp van de nieuwe kampvuurkuil is geheel in samenspraak met leden en vrijwilligers tot stand gekomen. Bij de Hengelose Slingerbeurs zijn de nodige contacten opgedaan en met hulp van een aantal toppers uit het bedrijfsleven heeft het bouwwerk vorm gekregen. Het resultaat mag er zijn. De nieuwe kampvuurkuil biedt plaats aan de hele vereniging - inclusief vrijwilligers zo'n 250 personen.