Wie moet een lintje ontvangen?
Wie moet een lintje ontvangen? Foto:

Onderscheiding voor oud-brandweerman

BORNE - Oud-brandweerman Henk Manrho heeft afgelopen zaterdag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Henk Manrho ontving de versierselen uit handen van burgemeester Rob Welten, die voor deze gelegenheid thuis langs kwam. De heer Manrho nam na ruim 23 jaar trouwe dienst als vrijwilliger afscheid bij de kazerne van Borne. Volgens de gemeente een mens met een altijd positieve houding, altijd gedreven en die soms met gevaar voor eigen leven zich inzette voor de veiligheid van de Bornse burger. Hetgeen hem een voorbeeld vrijwilliger maakt voor vele anderen. Vrijwilligers zoals deze zijn onmisbaar om de lokale inzet van de brandweer op peil te kunnen houden.

Wervingscampagne
Wel is het vinden van dit soort vrijwilligers een steeds lastiger taak voor veel kazernes. De eisen aan vrijwilligers zijn namelijk fors strenger geworden de afgelopen decennia. De Brandweer Twente begon eind vorig jaar met een grootschalige wervingscampagne om meer vrijwilligers te vinden voor deze zeer belangrijke taak op lokaal niveau.