Afbeelding
Foto:

Vierdaagse Oldenzaal

OLDENZAAL - De Oldenzaalse Avond wandelvierdaagse wordt dit jaar voor de 57ste keer gehouden en start op dinsdag 22 mei bij Erve het Hulsbeek. De feestelijke intocht is op vrijdag 25 mei rondom de Plechelmus Basiliek. Inschrijven kan online op www.wandel4daagseoldenzaal.nl.

Voorgaande jaren werd Wandelvierdaagse Oldenzaal verlopen in de week tussen Hemelvaart en Pinksteren. Vorig jaar heeft het bestuur besloten het evenement te verplaatsen naar de week na Pinksteren. Dit op advies van de wandelaars in verband met de voorjaarsvakantie. Vorig jaar bleek deze beslissing een schot in de roos waardoor dit nu de vaste wandelweek blijft.

Startlocaties
Traditiegetrouw is de start op de eerste dag Het Hulsbeek bij het Buitenhuis Erve Hulsbeek. Op woensdag wordt er gestart bij voetbalvereniging Berghuizen voor de Berghuizen route. Op donderdag starten we bij Hotel het Landhuis en gaat de vernieuwde route over de Tankenberg. De vrijdag is de dag met de grootste veranderingen. De startplek is de Steen op de Markt. Het verzamelpunt voor de intocht is dit jaar het sportveld aan de Potskampstraat van het Twentsch Carmel College. Van daaruit lopen we dan het centrum in om via het terras te eindigen bij de Plechelmus Basiliek waar de welverdiende medailles worden omgehangen.

Uitdaging
Het doel is om ieder jaar de routes te wijzigen ten opzichte van het jaar ervoor. Dit is een hele uitdaging voor de marsleiders. Dat dit gewaardeerd wordt door de wandelaars is te merken aan het stijgende aantal deelnemers. In 2012 namen 300 wandelaars deel en in 2017 waren dit er ruim 850.

Organisatie
Dit jaar verwacht de organisatie wederom een stijging van het aantal wandelaars. Met nieuwe routes, spandoeken, een eigen Facebook pagina en de website waarop online ingeschreven kan worden. Ieder jaar is de organisatie drukdoende om het evenement verder te optimaliseren en ze zijn sponsoren zeer dankbaar voor hun financiƫle en materiƫle bijdrage. Daarnaast is de organisatie heel dankbaar dat iedere jaar een beroep gedaan kan worden op een trouwe groep vrijwilligers. Voor komend jaar wordt er nog een vrijwilliger gezocht voor het verzorgen van alle promotie rondom het evenement.

Doe mee met de 57e wandelvierdaagse in Oldenzaal van 22 tot en met 25 mei.