Lutterzandexpress

DE LUTTE - Vanaf mei gaat de Lutterzandexpress, een elektrisch aangedreven voertuig, elke woensdag weer rijden.

Natuurgebied 't Lutterzand is ongeveer 750 hectare groot en is zeer gevarieerd door zandverstuivingen, heidevelden en glooiend landschap. Met de Lutterzandexpress wordt een tocht van ongeveer 2,5 uur gemaakt onder begeleiding van een ervaren gids. Er kunnen maar 15 personen deelnemen aan de tocht, dus aanmelden is noodzakelijk. Dit kan bij VVV De Lutte op telefoonnummer 0541-551160. Deelname kost € 16,- per persoon.

Expositie van cursisten

OLDENZAAL - In de tentoonstellingsruimte van O-art is tot en met juni werk te zien van de cursisten van Ida Schreurs-Heerink.

Cursisten werken in het atelier van Ida Schreurs-Heerink aan hun werken tijden de schildercursussen. Iedereen heeft of ontwikkelt een eigen stijl. Zo zijn er verrassende en gevoelige schilderijen ontstaan. Deze werken zien, kan in "de Gang" bij de Oldenzaalse Kunstenaarsvereniging O-art. De expositie is aan de Jacob Catsstraat 2 gratis te bezoeken tijdens openingsuren.

Sport inloop

OLDENZAAL - In de meivakantie kunnen kinderen weer hun energie weer kwijt in Sporthal de Thij met bijvoorbeeld freerunning, handbal, tennis of voetbal.

Op 3 mei is de sporthal voor kinderen van vier tot en met acht jaar tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Tussen 11.30 uur en 12.30 uur is het dan tijd voor de jeugd van negen tot en met 13 jaar. De entree bedraagt € 1,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan op www.impuls-oldenzaal.nl.

Outdoor Challenge Run

OLDENZAAL - Op 6 mei is de Outdoor Challenge Run in recreatiegebied Het Hulsbeek.

Op Het Hulsbeek zijn er routes uitgezet van 8 km en 13 km lang. Elke route heeft hindernissen zoals boogschieten, boomstam sjouwen en houthakken. De Outdoor Challenge Run is voor zowel individuele sporters, teams als gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Ook voor het publiek is er genoeg te zien en te doen. Meer informatie vindt u op www.outdoorchallengepark.nl.