Yentl en De Boer: "Magie"

HENGELO - De nieuwste voorstelling van Yentl en De Boer heet "Magie" en is op 2 mei om 20.00 uur te zien in Schouwburg Hengelo.

In deze nieuwste voorstelling gaan Yentl en de Boer op zoek naar iets bijzonders, iets dat niet alledaags is en dat zorgt voor verwondering. Ze maken die zoektocht met afwisselend muziek, verhalen en personages. Het duo dat eerder al de Annie M.G. Schmidtprijs won, maakt er een avond om niet te vergeten van. Ook zin in wat Magie? Bestel uw kaarten vanaf € 17,50 op www.schouwburghengelo.nl.

Nostalgie in het park

HENGELO - Het Prins Bernhardplantsoen is altijd al een plek om te genieten, maar op zaterdag 28 april nog meer door het evenement 'Nostalgie in het Park'.

De Stichting Bernhards Ontmoeting Hengelo organiseert regelmatig in het Prins Bernhardplantsoen een muzikaal programma voor alle Hengeloërs. Zo kunt u tussen 15.00 uur en 17.00 uur op 28 april onder meer luisteren naar poëzie voorgedragen door Marijke Agterbosch, De Leedzangers 2.0 en Duo Nostalgia. Komt u ook luisteren?

Herdenking april-meistakingen

HENGELO - In de Waterstaatskerk zal op 3 mei worden stilgestaan bij de april-meistakingen in 1943.

Bij Stork in Hengelo ontstonden de stakingen nadat dienstplichtige Nederlandse soldaten door de Duitse bezetter gedwongen werden om in Duitsland te gaan werken in de oorlogseconomie. Deze stakingen hadden veel invloed op het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog. Een historisch moment waar op 3 mei vanaf 16.00 uur bij stilgestaan wordt in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat 20.

Matglazen Vensters

HENGELO - Op 28 april is de voorstelling 'Matglazen Vensters' om 20.30 uur te zien in Schouwburg Hengelo.

De voorstelling gaat over het echtpaar Doeze en Tacita. Ooit was er liefde tussen de twee echtelieden, maar nu slechts berusting. Alles verandert echter als de zoon van Doeze zich laat zien. Kaarten vanaf € 15,50 kunt u bestellen via www.schouwburghengelo.nl.