Modelspoor Club SIGNAAL

HENGELO - In 2013 werd het PV-home van Thales gesloopt voor een nieuw kantoorpand. Na langere tijd te hebben gezocht en onderhandeld heeft de Modelspoor Club SIGNAAL een nieuw onderkomen.

Modelspoor Club SIGNAAL is uiteindelijk terecht gekomen bij Bewonersbedrijf Berflo Es aan de Marnixstraat 1 te Hengelo, ingang aan de Lodewijkstraat (voormalig schoolplein). Hierdoor kon de HO-modulebaan ook weer compleet opgebouwd worden en kan er ook eindelijk weer een Open Dag gehouden worden. Deze staat gepland op zaterdag 21 april van 10.00 uur tot 15.00 uur. Entree € 1,- en kinderen tot en met 12 jaar gratis. Kom allen kijken. De koffie staat klaar.

Koe in de wei dag

DEURNINGEN - Op zaterdag 14 april gaan bij Landgoed Kaamps de koeien weer naar buiten na de wintermaanden op stal te hebben gestaan.

Wanneer de koeien voor het eerst weer naar buiten mogen, volgt er een spektakel. De koeien maken sprongen waarvan u nu denkt dat ze het niet kunnen. Kijken naar de dansende koeien kan om 13.30 uur bij Landgoed Kaamps, Vliegveldstraat 4a Deurningen.

Meditatieve wandeling

OLDENZAAL - Op 14 april kan er gratis deelgenomen worden aan de meditatieve zaterdagochtenwandeling vanuit de Hofkerk.

Op zaterdagochtend om 9.30 uur zal voorafgaand aan de wandeling er een korte bijeenkomst zijn in de Hofkerk, Ganzemarkt 9 te Oldenzaal. Daarna volgt een wandeling van ongeveer 10 km, waarbij op bijzondere plekken een korte stop zal zijn voor meditatie.

Visages, Villages

OLDENZAAL - Op dinsdag 17 april om 20.00 uur is de film 'Visages, Villages' van regisseuse en fotografe Agnès Varda en kunstenaar JR te zien in Filmhuis Oldenzaal.

De film 'Visages, Villages' is een roadmovie. Varda en JR laten in de documentaire zien wat zij van de Franse samenleving hebben gezien tijdens hun tocht door Frankrijk. Mensen die zij toevallig ontmoeten, worden door hen geportretteerd. De film begint om 20.00 uur in Filmhuis Oldenzaal, Molenstraat 25. De toegangsprijs is € 9,-.