Twickeler BosWandelingen

HENGELO - De Hengelose Wandelunie organiseert op zondag 22 april a.s. wederom haar jaarlijkse Twickeler Bos Wandelingen. Het vertrek is dit jaar vanaf de Museumboerderij de Wendezoele, aan de Twickelerlaan 14 in Delden.

Alleen de startplaats is al een bezoekje waard, hier kunt u nog zien hoe de boeren in vroegere jaren leefden en hun grond bewerkten. Ontdek het boerenleven van toen! Museumboerderij Wendezoele heeft een prachtig erf en authentieke gebouwen met daarin wisselende exposities. Er is een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin en gras- en akkerland. Hierop groeien granen van toen en vergeten groenten. De exposities laten zien hoe het leven was thuis op de boerderij, op school en in de winkel. Twickel is bekend om het landschapsschoon. Kenmerkend is de harmonie tussen natuur- en cultuurlandschappen: de afwisseling van bossen, heidevelden en moerassen met akkers en weilanden. Met als extra accenten daarin talrijke beken, houtwallen, boomgroepen en solitaire bomen. U komt op het landgoed bijna alle typisch Twentse landschappen tegen. Twickel is beroemd om zijn bossen. Er zijn loofbossen en naaldbossen in grote aaneengesloten bosgebieden en in kleine verspreid liggende bosjes.

Loop mee
U bent van harte welkom op 22 april vanaf 09.00 uur in de Museumboerderij de Wendezoele. De start van de 15 en 20 km is van 09.00 tot 11.00 uur en de 5 en 10 km-wandelaars kunnen starten van 09.00 tot 13.00 uur. Let op de uiterste starttijden. Starten kan beslist niet later. Deelnamekosten : € 3,00 per persoon, leden wandelsportbond € 2,00, leden HWU gratis. Kijk voor meer informatie op: www.hengelo-wandel.nl